Vreugde bij Filip Van Craenenbroeck, Lander Dircken en Lars Baeyens. De atleten van de Trinity Triatlon Club Schoten bezetten het volledige podium in Geel.© Mpics

Triatlon

Trinity Schoten neemt hele podium voor haar rekening op kwarttriatlon van Geel: “Een opsteker”

De Trinity Triatlon Club Schoten domineerde de kwarttriatlon van Geel. Lander Dircken, Lars Baeyens en Filip Van Craenenbroeck bezetten de eerste drie plaatsen, waardoor er een blauw-wit feestje kon gevierd worden op het podium.

marc kempen

“Ik was meteen goed mee tijdens het zwemmen”, blikte winnaar Lander Dircken uit Brasschaat terug. “Ik kwam als derde uit de wisselzone. Filip zat bij mij in de buurt en we trachtten de kloof met de achtervolgers zo groot mogelijk te maken. Dat lukte aardig.”

“We bereikten ook samen de wisselzone voor het lopen. In dat onderdeel bleek ik de sterkste. Het was wel even verwarrend, want we werden voorafgegaan door de lopers van twee trio’s. Pas in de laatste halve ronde wist ik zeker dat ik voor de zege aan het lopen was. Op een goed stevig tempo kon ik het karwei afmaken. Geel ligt mij blijkbaar wel, want ook in 2022 toonde ik mij hier de snelste. Dat we met het team zo hoog finishen, is nog een extra opsteker.”

Een eindje achter Dircken werd voor de tweede plaats een clubduel uitgevochten tussen Baeyens en Van Craenenbroeck. Lars Baeyens uit Wechelderzande trok aan het langste eind. “Ik was van plan om veel te geven tijdens het zwemmen, om enkele goede lopers op afstand te zetten. Dat ging behoorlijk, maar tijdens het fietsen wilde het lang niet lukken. Ik voelde te weinig kracht in de benen. Ik was zaterdag met het team nog aan de slag geweest in Nederland en dat liet zich gevoelen.”

“Maar ik weet dat ik een diesel ben bij het lopen. Dat bleek opnieuw. Pas bij het ingaan van de laatste ronde, kwam ik onder stoom, met de tweede plaats als beloning”, besluit Baeyens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek