Vincenzo Nibali.
Volledig scherm
Vincenzo Nibali. © Photo News

Nibali past voor Giro en rijdt opnieuw Ronde van Frankrijk: "Het parcours bevalt me"

Oud-winnaar Vincenzo Nibali komt in 2018 weer aan de start van de Ronde van Frankrijk. Dat zei de Italiaan vandaag op een persconferentie van zijn ploeg Bahrain-Merida, die op trainingsstage in Kroatië vertoeft. Nibali past voor de Giro d'Italia.

1 reactie

  • Poyan Zaman

    6 jaar geleden
    Kans dat en schorsing boven froome zijn hoofd hangt, mss denkt hij dit is mijn kans voor en tweede tour zege.
  1. Froome die puffer gebruikt tijdens koers, de levering van een verdacht pakket en gehackte documenten: rond Team Sky was de hemel de voorbije jaren nooit helder
    Doping in wielrennen

    Froome die puffer gebruikt tijdens koers, de levering van een verdacht pakket en gehackte documenten: rond Team Sky was de hemel de voorbije jaren nooit helder

    Chris Froome en het gebruik van een astmapuffer. In de Dauphiné van 2014 zorgde het voor het eerst voor opschudding. In de tweede etappe, naar de Col du Béal, gebruikte Froome de inhalator tijdens de wedstrijd. Een opmerkelijk beeld, maar Froome is zich op dat moment van geen kwaad bewust. Vanaf dan volgen de verdachtmakingen zich op rond het succesteam van manager Dave Brailsford. En wordt de hemel rond Team Sky minder helder.
  2. Floyd Landis genadeloos na nieuwe dopingperikelen: "Froome en Sky-baas Brailsford zijn de grootste klootzakken op aarde"
    Doping in wielrennen

    Floyd Landis genadeloos na nieuwe dopingperi­ke­len: "Froome en Sky-baas Brailsford zijn de grootste klootzak­ken op aarde"

    Voormalig dopingzondaar Floyd Landis (42) is spijkerhard voor Team Sky. Gisteren raakte bekend dat de Britse wielerformatie een verboden product gebruikte om Bradley Wiggins naar winst in de Tour van 2012 te loodsen. Na de aanslepende Salbutamol-affaire rond Chris Froome alweer een slag in het gezicht van de naar eigen zeggen zuiverste ploeg ter wereld. "Dit moet het einde zijn van het team. Je moet maar twee hersencellen hebben om te beseffen dat dit niet louter toeval is", windt Landis er bij Cyclingnews geen doekjes om.