Valentijnsetentje eindigt in drama: man vraagt vriendin ten huwelijk, maar grijpt dan naar mes

© jve

Een valentijnsetentje heeft in een restaurant in Blankenberge een wel erg dramatische wending genomen. De man van het koppel vroeg zijn vriendin ten huwelijk. Even later greep hij naar een mes.

tlg jve

Een 51-jarige man uit Blankenberge zit in de cel op verdenking van poging doodslag op zijn vriendin. Al was zij technisch gezien op dat moment misschien al zijn verloofde. Want op dezelfde avond dat hij haar naar eigen zeggen ten huwelijk vroeg en zelfs een ‘ja’ kreeg, stak hij haar op restaurant neer met een mes. De vrouw raakte daarbij lichtgewond. Jacques V. werd in de boeien geslagen en aangehouden. Opvallend: het hele incident speelde zich op Valentijn zelf af.

Knipperlichtrelatie

Voor het feest van de liefde had de vijftiger een tafeltje geboekt in het Griekse restaurant Syrtaki in Blankenberge. Hij zou er met zijn 52-jarige vriendin uit Oostende gezellig gaan dineren. Althans, dat is wat Jacques V. zelf verklaarde. Want zij had naar eigen zeggen minder romantische bedoelingen en wilde een punt zetten achter de relatie. Al blijft de vraag waarom ze dan op Valentijn met hem op restaurant afsprak.

De twee hadden al een hele tijd een knipperlichtrelatie, maar zaten volgens Jacques opnieuw in een goede periode. Zo goed zelfs dat de man haar tijdens het eten onverwacht ten huwelijk vroeg. Een ring had hij nog niet gekocht, maar dat weerhield zijn partner er niet van om zijn vraag positief te beantwoorden. Iets wat de vrouw zelf ontkent.

Geen onbekende voor politie

Volgens kelner David Somville had het koppel duidelijk ruzie. Voor middernacht sloegen de stoppen bij V. door. “Hij had een mes van de tafel genomen en had het in zijn achterzak gestoken”, zegt kelner David, nog altijd onder de indruk van de feiten. “Toen ze aan de bar wilden betalen, haalde de man plots uit.”

De vrouw werd geraakt, maar het bleef bij een oppervlakkige vleeswonde. “Aan het mes zelf hing amper bloed, maar de vrouw was duidelijk geraakt. De man probeerde het mes nog weg te gooien en sloeg op de vlucht. Ik stond perplex en belde meteen de politie. Nu blijkt dat de vrouw eigenlijk goed is weggekomen. Stel je voor dat ze samen naar huis waren geweest”, aldus de kelner.

De hulpdiensten werden opgetrommeld. Terwijl de vrouw werd afgevoerd, rekende de politie Jacques V. in. Hij werd later voor de onderzoeksrechter geleid. “Het was helemaal niet mijn bedoeling om haar te raken”, gaf hij als uitleg voor de messteek. De onderzoeksrechter besliste toch om de man aan te houden. Hij is dan ook niet meteen een onbekende voor de politie. Die moest in het verleden al vaker tussenkomen voor incidenten van huiselijk geweld.

Jacques V. zal zich vandaag voor de raadkamer moeten verantwoorden. Die zal beslissen of hij een maand langer in de cel blijft.