Beers Begot! gaf in 2022 al een stomende show in Beerse, maar pakt zaterdag uit met een festival.© Beers Begot!

Beers Begot! laat lokaal muzikaal talent los op festival: “De grootste en beste show tot hier toe”

Beerse -

Het muzikaal totaalspektakel Beers Begot! is helemaal terug. Op zaterdag 11 mei palmen zestig muzikanten uit Beerse samen met een koor en een resem vocalisten een groot podium op de Singel in. “Verschillende muzikale werelden treffen elkaar.”

Bart Van den Langenbergh

Met Beers Begot! The Festival staat op zaterdag 11 mei vanaf 20 uur de omgeving van de Singel aan de kerk in Beerse weer helemaal in vuur en vlam. Voor de derde keer pakken lokale muzikanten en zangers uit Beerse uit met een show voor het grote publiek. Het idee voor Beers Begot! ontstond in 2019 bij creatieveling Inge Heylen om het straf muzikaal en event-technisch talent samen te brengen in een groot totaalspektakel. Zo opende eind juni 2019 Beers Begot! de 35ste editie van het Tuinfeest in Beerse. Na de coronajaren was Beers Begot! er in augustus 2022 terug voor een stomend optreden in de feesttent van Summerjam op het Kerkplein. Met The Voice van Beerse volgde in 2023 nog een zijproject, maar de derde grote show van Beers Begot! staat nu zaterdag op het programma.

Muzikale werelden

“We transformeren de Singel in Beerse tot een bruisend festivalterrein dat we helemaal op zijn kop gaan zetten. Het gaat om de grootste en beste show tot hier toe, met voor- en naprogramma. Dat belooft een hele nacht feest”, zegt Inge Heylen enthousiast. “We moesten een mega-podium bestellen want er treden deze editie liefst zestig muzikanten aan, allemaal uit eigen dorp. Dat betekent ‘one hell of a show’ met full band, blazers, ons eigen Beers Begot-koor en heel veel vocalisten onder wie nog een paar verrassingen. We stelden een unieke band en crew samen. Mensen vanuit verschillende muzikale werelden treffen elkaar in dit project. Zij vonden mekaar en maken er iets strafs van.”

Het Beers Begot-koor onder leiding van Eva Vermeren is er helemaal klaar voor.© Beers Begot

Peter Evrard is uiteraard ook weer present bij Beers Begot!.© Beers Begot

Feestje

Een aantal straffe techniekers uit Beerse zorgt tijdens de 2,5 uur durende show voor het beste geluid en een mooie lichtshows en allerlei visuals.

De spreekwoordelijke deuren van het festivalterrein openen om 20 uur. De akoestische coverband Tequila Sunset warmt het publiek op met allerlei klassiekers. Om 21.30 u start de eigenlijke Beers Begot-show, waarna deejay Lenny achter de draaitafels kruipt voor een afsluitend feestje. Een toegangsticket in voorverkoop kost 12,5 euro en ter plaatse betaal je 15 euro.

Beers Begot! The Festival strijkt zaterdag 11 mei neer op de Singel in Beerse.© RR

beersbegot.be/festival

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beerse