© Yente De Maesschalck

Dochter van Noëlla en August duikt op in Duitsland: geen welpen in Limburg dit jaar

Houthalen-Helchteren -

Een dochter van August en Noëlla heeft een schaap doodgebeten in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Zoveel blijkt uit DNA-onderzoek. Van Noëlla zelf is er geen nieuws. 2024 lijkt het eerste jaar in lang te zijn dat er geen wolvenwelpen in Limburg werden geboren.

De jonge wolvin van geboortejaar 2023 was nog voor ze een jaar werd de zoektocht naar een eigen territorium en een partner gestart. Tijdens die tocht beet de wolvin op 5 maart een schaap dood in de gemeente Borken, net over de grens van de Nederlandse provincie Gelderland. Het jonge dier had toen al een paar honderd kilometers afgelegd vanuit haar geboorteplek.

LEES MEER. Nazaat van wolvenkoppel August en Noëlla wurmt zich door dassenpijp op Veluwe.

In Duitsland werden de DNA-stalen onderzocht en daaruit blijkt nu dat ze uit de roedel Hechtel-Eksel komt. Ze werd voor het eerste genetisch geïdentificeerd in juli 2023 in Oudsbergen. “Het is de welp met de officiële naam GW3650f en is nu exact een jaar. Ze is een van de telgen uit de laatste nest van Noëlla en August”, weet Jan Loos van Welkom Wolf vzw. “Als de zoektocht van deze welp succesvol is, is er dus een kans dat de stamouders van onze Limburgse roedel na Nederland nu ook kleinkinderen krijgt in Duitsland.” 

(mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer