De stad en de Leestse sportclubs kijken uit naar de oplevering van het nieuwe sportcomplex.© Leen Van de Sande

Werken aan nieuw sportcomplex Leest bereiken hoogste punt: “In september opent multifunctionele site de deuren”

Leest -

Aan sporthal Kouter in Leest (Mechelen) werd vrijdag de symbolische meiboom geplant. De bouwwerken voor de nieuwe sportsite hebben namelijk hun hoogste punt bereikt. “In september opent hier een multifunctioneel sportcomplex voor clubs en sportievelingen uit de buurt”, klinkt het bij de stad.

Stijn Van de Sande

Op de plek van de voormalige schaatsbaan in de Mechelse deelgemeente Leest wordt volop gebouwd aan een nieuw sportcomplex. “Het wordt een multifunctionele site die onder meer plaats biedt aan de lokale voetbalclub VC Leest en de frisbeeclub Freespect”, zegt schepen van Sport Abdrahman Labsir (Voor Mechelen). “Maar ook andere sportclubs en particulieren zullen via een reservatiesysteem gebruik kunnen maken van de accommodatie.”

Wanneer de site niet gereserveerd is, zal ook de lokale jeugd er gebruik van kunnen maken. Bijvoorbeeld om te voetballen. “Het open karakter van de site is uniek”, zegt Labsir. “We trekken dat concept ook door. Zo zijn er niet alleen acht kleedkamers in het gebouw, maar ook twee aan de buitenzijde. Die zijn toegankelijk voor recreatieve sporters die zich willen omkleden. Ik denk bijvoorbeeld aan mountainbikers.”

De symbolische meiboom werd vrijdag op het dak van de nieuwe sportsite geplaatst.© Leen Van de Sande

De werkzaamheden aan het nieuwe sportcomplex zijn ongeveer halfweg. Vrijdag werd het hoogste punt van de ruwbouw bereikt en dus werd de symbolische meiboom geplant op de nok van het gebouw. “Dit is een heel belangrijk moment in het hele proces, een echte mijlpaal”, klinkt het. “We kunnen nu echt beginnen uitkijken naar de oplevering. Die is gepland net na het bouwverlof, in de loop van september. De opening zal groots gevierd worden.”

Petanque

De komende maanden wordt ook de ingang van de bestaande sporthal Kouter geheroriënteerd om beter aan te sluiten bij het nieuwe gebouw en komt er onder meer ook een petanquebaan op de site. “En wanneer deze werken achter de rug zijn, koppelen we opnieuw terug naar de buurt”, aldus Labsir. “Samen met hen willen we bekijken hoe we de parking aan de Wagenmakersstraat kunnen vergroenen en herinrichten, bijvoorbeeld met meer speelelementen.”

In september moet de nieuwe sportsite klaar zijn.© Leen Van de Sande

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners