De handelaars overhandigen eerstdaags ook een geschenkmand aan de arbeiders.© rr

Handelaars Waver blijven bereikbaar tijdens werken dorpskernvernieuwing: “We zijn bezorgd, maar kijken uit naar het resultaat”

Onze-Lieve-Vrouw-Waver -

In het centrum van Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) gingen deze week de werkzaamheden aan de dorpskernvernieuwing van start. De handelaars in het dorp kijken met een bang hartje naar de ingrijpende werken, maar benadrukken dat ze open en bereikbaar blijven.

Stijn Van de Sande

LEES OOK: Eerste fase van dorpskernvernieuwing Waver gaat donderdag van start: “Alles blijft bereikbaar tijdens de werken”

De langverwachte en veelbesproken dorpskernvernieuwing van Onze-Lieve-Vrouw-Waver ging deze week officieel van start, nadat er eerder al voorbereidende werken werden uitgevoerd. Gedurende meer dan een jaar worden er in het dorp rioleringswerken uitgevoerd. De gemeente maakt van dat moment gebruik om ook bovengronds heel wat aanpassingen door te voeren. Zo komt er meer ruimte voor groen en ontmoeting.

“Het is al een hele tijd geleden dat het Dorp en de Wissel nog onder handen genomen werden. Uiteindelijk zullen we allemaal kunnen genieten van een mooiere dorpskern”

Maarten Brusseleers

Spar De Wissel

De handelaars in de dorpskern maken zich zorgen over de impact van de werken, maar willen naar eigen zeggen vooral positief blijven. “Deze ingrijpende werken zorgen natuurlijk voor wat bezorgdheden”, zegt Maarten Brusseleers van Spar De Wissel in het dorpshart van Waver. “Maar het is al een hele tijd geleden dat het Dorp en de Wissel nog onder handen genomen werden. Uiteindelijk zullen we allemaal kunnen genieten van een mooiere dorpskern.”

Winkels bereikbaar

“Tot dan doen de Waverse handelaars er alles aan om een bezoek aan hun zaak zo vlot mogelijk te laten verlopen”, zegt Brusseleers. “We realiseren ons immers dat de buurtwinkels en lokale diensten voor heel wat mensen, jong en oud, mobiel en een beetje minder mobiel, vaak een ontmoetingsplaats zijn waar de dagelijkse problemen en gelukkige momenten onder buurtbewoners gedeeld worden.”

Om duidelijk te maken dat de winkels tijdens de werken bereikbaar blijven, organiseren de handelaars verschillende acties. Een eerste vond vrijdag plaats. De oranje loper werd uitgerold en met raamstickers benadrukken de handelaars de bereikbaarheid. “We wilden de werkmannen en -vrouwen ook verwelkomen met een grote geschenkmand vol lekkers om hen succes te wensen, maar door het slechte weer konden we die nog niet overhandigen”, klinkt het.

Gefaseerd

De werken gebeuren in fases. Tijdens iedere fase wordt slechts een deel van de werfzone afgesloten om de hinder te beperken. Voor alle informatie over de werken en de bereikbaarheid van de Waverse dorpskern, kun je terecht op de website van de gemeente.

www.sintkatelijnewaver.be/waver-in-t-nieuw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen