Wie de Sint-Niklase volkskunstgroep zelf aan het werk wil zien, kan dat tijdens De Volkskunstweek in augustus.© if

Volkskunstgroep Speelschaar Ossaart toont kunnen in Wales

Sint-Niklaas -

De Sint-Niklase volkskunstgroep Speelschaar Ossaart was afgelopen weekend te gast in Wales. De groep bracht er traditionele Vlaamse dansen, vendelzwaaien en zwaarddansen. In augustus komen er dan weer groepen uit heel Europa naar het Waasland.

“In Tredegar House Park in Newport waren verschillende Europese volksdansgroepen, waaronder Speelschaar Ossaart, vertegenwoordigd op het driedaags festival”, zegt Bart Vanpachtenbeke van de Sint-Niklase volkskunstgroep. “Speelschaar Ossaart bracht er traditionele Vlaamse dansen, vendelzwaaien en zwaarddansen.”

“Als uitwisseling wordt in Sint-Niklaas een groep uit Wales verwelkomt tijdens het tweejaarlijks festival De Volkskunstweek in Sint-Niklaas. Verder worden er ook groepen uit Oekraïne en Italië verwelkomt. De Volkskunstweek start op 11 augustus in het stadspark van Sint-Niklaas. Je kan er een hele week genieten van Europese volksdansen op verschillende plaatsen in het Waasland. Het slotfestival vind plaats op 16 augustus in Sporthal De Klavers in Belsele.” (yjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER