De Champions League-hymne is na 59 jaar terug: Alexis Saelemaekers viert historische kwalificatie met Bologna

Wie hard werkt, wordt beloond. In de Italiaanse Serie A is het Bologna van Rode Duivel Alexis Saelemaekers daar het gepaste voorbeeld van. De seizoensrevelatie verzekerde zich zondag van deelname aan de Champions League. Dat was al 59 (!) jaar geleden voor de ‘Rossoblù’.

Jens Heylen

Met nog twee speeldagen voor de boeg op het hoogste Italiaanse niveau is Bologna sinds zondag definitief zeker van een plek bij de eerste vier. Zaterdag wonnen de troepen van Thiago Motta zelf met 0-2 in Napels, zondag kon het AS Roma van Romelu Lukaku hun kwalificatie nog uitstellen maar op bezoek bij Charles De Ketelaere en co. gingen de Romeinen met 2-1 de boot in.

De laatste keer dat Bologna op het grootste internationale toneel aantrad, was in 1964 na de al even historische landstitel. Zondagavond verzamelden dan ook horden fans om deze mijlpaal in de binnenstad te vieren. De club beschikt na landskampioen Inter over de beste defensie van de Serie A, mede daardoor verloor het tot nog toe amper vijf keer. Joshua Zirkzee (ex-Anderlecht) draagt momenteel de titel van clubtopschutter na elf doelpunten, Alexis Saelemaekers telt vier goals en drie assists.

Naast Bologna is ook Juventus mathematisch zeker van het Kampioenenbal volgend seizoen, Atalanta beschikt momenteel over de beste papieren (63 pt.) om als vijfde het laatste CL-ticket in de wacht te slepen. Het telt 3 eenheden meer dan nummer zes AS Roma.

Enkele beelden van de uitzinnige fans:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal