Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Popcornspektakel met Thor, experimenteren met lijf en leden, of toch liever Mark Uytterhoeven?

Chris Hemsworth en Anthony Hopkins in Thor (2011)Beeld AP

Een onvervalste Amerikaanse blockbuster, experimenteren met Staf en Mathias Coppens of een terugblik met Bart De Pauw in Voor de leeuwen? Dit mag u niet missen op tv vanavond. 

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma’s in jouw inbox. Ga meteen aan de slag met DM Zapt in Messenger. Je moet alleen maar op ‘Aan de slag’ drukken en de stappen volgen.

Het lichaam van Coppens

Kinderen jonger dan drie jaar zijn naar verluidt niet in staat om te liegen. Staf en Mathias gaan na of dit klopt. De inwoners van Catalonië bouwen al sinds de zeventiende eeuw 'castells', ofwel menselijke piramides. Hoeveel gewicht torst de onderste man in zo'n piramide?

Om 20.45 uur op VTM.

'Het Lichaam van Coppens' met Staf en Mathias CoppensBeeld VTM

Thor

De klassieke mythologie is duidelijk ondergeschikt aan het visueel spektakel, maar dat neemt niet weg Chris Hemsworth geloofwaardig overkomt als viriele dondergod. Ook Nathalie Portman als zijn grote liefde en Anthony Hopkins als oppergod Odin tekenden voor een plaatsje in het tweede project van Marvel (na 'Iron Man'). Volgende maand gaat deel drie, 'Thor: Ragnarok' in première.

Om 20.35 uur op Q2.

Voor de leeuwen

Tijdens de laatste show mag Bart De Pauw de laatste Zilveren en meteen ook de gegeerde Gouden Leeuw uitreiken. We kijken terug naar het prille begin van de jonge Bart De Pauw in 'Meester, hij begint weer'.

Om 20.40 uur op Eén.

Bart Peeters presenteert 'Voor de leeuwen'.Beeld Joost Joossen - VRT

De Ideale Wereld

Vaste presentator Otto-Jan Ham is momenteel bezig met de opnames van het tweede seizoen van Hotel Römantiek in Portugal, dus neemt Mark Uytterhoeven de fakkel over. Hij ontvangt vanavond oud-veldrijder Niels Albert en vriendin Valeska.

Mark Uytterhoeven ontving eerder Steven Herreweghe.Beeld vrt

Om 22.15 uur op Canvas.

De Verenigde Staten van Eva

Voormalig nieuwslezeres in Nederland Eva Jinek reisde voor het tweede seizoen van haar documentairereeks opnieuw naar de VS om de temperatuur op te meten bij de 'gewone Amerikaan' over het beleid van Donald Trump. In een nieuwe reeks afleveringen spreekt Jinek met voor- en tegenstanders van Trump, die nu negen maanden in het Witte Huis zit.

Om 22.15 uur op NPO 1.

Eva JinekBeeld ANP