VN: helft hulpmissies Noord-Gaza in april belemmerd of afgewezen

Nieuws
anp
donderdag 2 mei 2024 om 01:28
Afbeelding
beeld anp

Het Israëlische leger blokkeert nog steeds veel humanitaire hulpmissies naar het noorden van Gaza, waar de behoeften het meest urgent zijn. Dat meldt de VN-organisatie voor humanitaire zaken OCHA in zijn jongste rapport.

Van de 94 hulpmissies in april werd 27 procent belemmerd, 10 procent geweigerd en 8 procent ‘geannuleerd om logistieke beperkingen’, aldus het OCHA-rapport.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

BHP vraag uitstel voor megaovername van Anglo American

Mijnbouwgigant BHP heeft uitstel gevraagd voor zijn overname van Anglo American. Ook heeft het concern een reeks maatregelen voorgesteld om de bezorgdheid van aandeelhouders van Anglo American over de overname weg te nemen.

Afbeelding

Huiszoeking in Europees Parlement om Russische beïnvloeding

De Belgische autoriteiten doorzoeken een kantoor in het Europees Parlement op zoek naar bewijs voor beïnvloeding door Rusland. Het gaat om de werkplek van een medewerker die een belangrijke rol zou hebben gespeeld bij het verspreiden van Russische propaganda door nieuwsplatform..

Afbeelding

Eis 18 maanden cel voor relschopper die ME met Cobra bekogelde

Het Openbaar Ministerie eist achttien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen Louay B., de man die op 6 december 2022 ME'ers met illegaal vuurwerk bekogelde tijdens rellen na de overwinning van Marokko op het WK. Vijf agenten liepen die avond gehoorschade op.

Afbeelding

Geheime adressen waren soms te zien via Kadaster

Mensen konden soms de geheime adressen van anderen zien via de systemen van het Kadaster. Tussen augustus 2020 en april 2024 waren de gegevens niet goed afgeschermd.

Afbeelding

'All eyes on Rafah'-foto miljoenen keren gedeeld op Instagram

Op Instagram wordt massaal een afbeelding gedeeld met de tekst 'All eyes on Rafah' (Alle ogen op Rafah). De foto over de stad in de Gazastrook is inmiddels door bijna 38 miljoen mensen op hun pagina geplaatst.

Afbeelding

Nieuw onderzoek Italië naar redding oudste bank ter wereld

Een rechtbank in Milaan begint een nieuw onderzoek naar de redding van Monte dei Paschi di Siena. De oudste bank ter wereld zou mogelijk fraude hebben gepleegd, volgens documenten die persbureau Bloomberg heeft ingezien.