Direct naar artikelinhoud
Canvas

Canvas zendt controversieel programma Sacha Baron Cohen uit

Sacha Baron Cohen in 'Who is America?'Beeld Showtime

Canvas heeft de Vlaamse uitzendrechten van Who Is America? gekocht, het satirische programma van de Britse komiek Sacha Baron Cohen. Vanaf september wordt de reeks al aangeboden op vrtnu.be, in oktober komt het ook wekelijks op tv.

In Who Is America? gaat Cohen op zoek naar het ware gelaat van Amerika. Dat doet hij dat niet als zijn bekende alter ego's Ali G, Borat of Brüno. Wel verzon de 46-jarige komiek vier nieuwe, excentrieke typetjes. In die hoedanigheid gaat hij praten met politici en lobbyisten. 

De eerste aflevering werd twee weken geleden uitgezonden op de Amerikaanse kabelzender Showtime, en die deed meteen veel stof opwaaien. Cohen kreeg conservatieve volksvertegenwoordigers zo ver om een plan te verdedigen dat kleuters toegang wil verlenen tot vuurwapens. Dat deed hij vermomd als Erran Morad, een Israëlische antiterreurexpert.

In de aanloop naar de eerste uitzending hadden politici al hun ongenoegen geuit over de manier waarop Cohen te werk gaat. Onder meer Sarah Palin, Joe Walsh en Roy Moore zijn boos, en stellen dat de komiek hen "onder valse voorwendselen" voor de camera heeft gehaald. Ook Dick Cheney werd om de tuin geleid.

Canvas heeft de reeks nu aangekocht en zal ze vanaf oktober uitzenden. In september worden de zeven afleveringen al online aangeboden op vrtnu.be.