© BELGA

“Soms moet ik hem tegen zichzelf beschermen”: manager over noodgedwongen pauze van Metejoor

Joris Van Rossem (33), ofwel Metejoor, heeft enkele concerten uitgesteld naar het najaar. Volgens zijn manager was er hoog nood aan een periode van rust.

red

Zo’n week geleden kondigde Metejoor aan op de eigen sociale media dat hij een pauze inlast. De laatste twee concerten van zijn tournee werden verplaatst naar het najaar. “Mijn team en ik hebben besloten om mijn agenda voor twee weken volledig vrij te maken om stappen te kunnen nemen richting de nodige rust en ruimte”, klonk het.

LEES OOK. Metejoor annuleert laatste reeks concerten van theatertour: “Op dit moment voel ik mij niet zo ‘GROOT’”

In dat team zit ook manager Hans Francken. Die geeft nu wat meer uitleg bij de nodige pauze. “Bij het concert in de AB begin mei hadden we de indruk dat hij soms op adem trapte”, zegt Francken aan Dag Allemaal. “Joris heeft erg drukke maanden achter de rug en dat begon fysiek te wegen. Hij wil alles zo graag doen maar die trein dendert nu al drie jaar door. Soms moet ik hem tegen zichzelf beschermen.”

Of er ook mentaal wat ruimte nodig is? Volgens collega’s uit de sector “zit Metejoor slecht in zijn vel”. In de reeks Met de Joris op Streamz liet de zanger zich wel al ontvallen dat de faalangst het soms overneemt en al eens een paniekaanval had vlak voor hij het podium op moest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER