© Getty Images

Opnieuw kopzorgen voor Domenico Tedesco? Arthur Theate valt uit met blessure, maar “EK wellicht niet in gevaar”

Kan bondscoach Domenico Tedesco tijdens het EK in Duitsland geen beroep doen op Arthur Theate? De linksvoetige verdediger van Stade Rennes viel zondag geblesseerd uit in de wedstrijd tegen RC Lens en moest het stadion op krukken verlaten. De scans deden het ergste vermoeden, toch denken ze in de entourage van de Rode Duivel dat het EK niet in gevaar is.

Quinten Torfs, Jürgen Geril

“Officieel is het nog niet, maar de MRI-scan die maandagochtend werd genomen, voorspelt niet veel goeds voor Theate, die uitviel met een enkelblessure”, meldde ‘La Dernière Heure’ dinsdagochtend. De entourage van Theate denkt echter dat het EK niet in gevaar is: “Rust en fysiotherapie brengen hopelijk soelaas...”

Op 28 mei maakt Tedesco zijn 26-koppige selectie bekend voor het EK in Duitsland. Het zou een enorme klap zijn voor de bondscoach en de Rode Duivels als Theate niet fit geraakt. De 23-jarige Luikenaar is immers titularis bij de nationale ploeg en de op twee na meest gebruikte speler van Tedesco - na Wout Faes en Timothy Castagne.

Alternatieven

Geraakt Theate niet fit voor het grote toernooi, dan moet Tedesco op zoek naar een vervanger. Binnen de huidige selectie van de Duivels lijkt Castagne de beste optie om op links post te vatten. Thomas Meunier, die het goed doet bij het Turkse Trabzonspor, zou zijn plaats op de rechtsback-positie zo weer kunnen innemen. Olivier Deman, door Tedesco al eens geprobeerd op de linksback - maar toen wel te licht bevonden - is ook een optie.

Met Maxim De Cuyper heeft onze bondscoach ook een linksvoetig alternatief, al kon de flankverdediger van Club Brugge tot dusver nog niet rekenen op belangstelling van Tedesco. Alexis Saelemakers, een van de sterkhouders bij seizoensrevelatie Bologna in de Serie A, ziet zijn kansen op een terugkeer bij de Duivels - als Theate niet fit geraakt - mogelijk ook weer wat groter worden. Saelemaekers werd dit seizoen door coach Thiago Motta wel voornamelijk uitgespeeld als rasechte flankaanvaller, maar polyvalent is de ex-Anderlecht-speler wel.

LEES OOK. Niemand in Europa geeft meer assists dan Dries Mertens, maar maakt hij écht nog kans op een EK-selectie?

MEER OVER DE RODE DUIVELS