© Luc Rosiers

Tigers jeugd gaat Europees

De opleiding van de Sunville Tigers kent in de Belgische baseballwereld veel respect. De verschillende teams eindigen bijna altijd hoog in de competities. Zo vallen de spelers op en slaagt de club er telkens in om spelers af te vaardigen voor de jeugdselecties van het nationaal programma of het Little League Programma. Op dit moment liggen de verschillende Belgische en Nederlandse competities stil, maar op Europees vlak is er veel actie, zowel op baseball- als softballgebied.

Luc Rosiers

In Novara (Italië) lieten een vijftal Tigers zien waarom dit respect vandaag de dag zo aanwezig is. De vijf Zonhovense producten, niet slecht in een kern van 14 Vlaamse spelers, hebben een goede naam neergezet. Zowel op het sportieve gebied als in de prestaties op het veld. Onder leiding van de coaches Kenny van den Branden (manager), Paul Spoelders, Jan Vervloet en Peter Hameleers vormden vier van de vijf Tigers een vaste kern binnen deze U16 selectie. Pepijn Hendriks - 3de base, Ferre van Hees – SS, Seth Jamers – C en Robin Francken – P. speelden wedstrijd na wedstrijd in de basis. Alleen Tuur Segers moest het doen met invalbeurten.

Ook vanuit het dameskamp zijn er deze week twee Tigers en twee ex-Tigers actief op Europees niveau. Zij nemen deel aan het Europees kampioenschap Women’s Fastpich U19 in Staranzo, Italië. De 17-jarige Amber Hendriks en Lara Francken maken deel uit van het damesteam van de Sunville Tigers. De zusjes Freyke (17) en Rhune (15) Vanhees volgden hun jeugdopleiding in Zonhoven, maar spelen sinds dit jaar in Merksem. Daar maken ze deel uit van de selectie van de Royal Greys, die in eerste afdeling speelt.

Als laatste is er de U15 baseball, die momenteel in Mortsel een Europees kwalifier tornooi aan het spelen is. De winnaar van dit tornooi mag later dit jaar deelnemen aan het Europees kampioenschap. Ook hier spelen twee toppers vanuit het Tigers kamp. Lev Ambroos en Luca Pignatelli hebben de eer de Belgische driekleur te verdedigen met al hun kunnen.

Ondertussen zitten de pupillen van de Tigers in de winning mood. Opnieuw sterke pitching en veel goed slagwerk, waaronder een heuse grand slam van Adam Goudmijn. Deze keer ging Maastricht voor de bijl met 8 -15.

Heb jij interesse om de Tigers rangen te versterken? Kijk dan zeker eens op hun site http://www.sunville-tigers.be/ of mail naar lr.tigers@telenet.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer