© Bart Van den Langenbergh

Dieven ontmantelen Audi Q7 van uitbater van Kempense brasserie

Dieven hebben dinsdagnacht de voorkant van de Audi Q7 van Yves Maes (38) uit Dessel helemaal ontmanteld. De uitbater van brasserie Het Vijverzicht op de Zanddijk kon zijn ogen niet geloven toen hij de schade opmerkte. Van de daders is er nog geen spoor.

BART VAN DEN LANGENBERGH

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag zware schade aangericht aan de auto van Yves Maes van brasserie Het Vijverzicht, tegenover het Campinastrand in Dessel. De voorkant van de amper drie jaar oude Audi Q7 is volledig weg, waardoor de motoronderdelen open en bloot kwamen te liggen. De achterkant en de zijkanten van de auto bleven intact.

© Bart Van den Langenbergh

Woensdagochtend merkte Yves Maes de bizarre feiten op. Zijn auto stond, zoals steeds, geparkeerd op de oprit, vlak naast het terras van de brasserie.

“Ik heb pas om 9.30u de schade opgemerkt. Woensdag is onze sluitingsdag en enkele van onze vier kinderen hadden geen school. Daarom zijn we wat langer in bed blijven liggen. Onze oudste zoon was ’s morgens wel met de fiets naar de middelbare school vertrokken, maar hij had niets gezien”, legt Maes uit. “Toen ik even later zelf naar buiten keek, merkte ik meteen dat er iets niet klopte. In mijn ooghoek zag ik geen gave auto meer staan op de oprit. Ik merkte dat de hele motorkap weg was. Ook de voorbumper is gestolen en de lichten zijn gedemonteerd. De daders hebben de auto kunnen openen en hebben naast een portefeuille ook een buggy en een autostoel meegenomen. Van het stuur zijn twee aluminium staven gestolen.”

Camerabeelden

Yves Maes bracht de lokale politie meteen op de hoogte, maar van de daders is er nog geen spoor. Wellicht hadden ze het gemunt op een aantal onderdelen van de Audi om ze door te verkopen. “Mijn vrouw heeft afgelopen nacht omstreeks 1.30u wel wat lawaai gehoord. Op beelden van de camera’s rond de taverne zag ik in de verte dat er tussen 1.30u en 2u met licht werd geschenen, vermoedelijk het licht van een vijsmachine of een ander toestel. Maar er zijn geen personen herkenbaar gefilmd”, legt de gedupeerde uitbater uit.

“Omdat ook de dop van het oliereservoir is losgedraaid, heb ik er niet mee gereden, om eventuele schade aan de motor te voorkomen. De schade wordt via de verzekering wel geregeld en ik hoop over een week weer met deze auto te kunnen rijden. In afwachting krijg ik een vervangwagen, maar die auto is niet groot genoeg voor vier kinderen en twee ouders. Wij hadden vandaag (woensdag, red.) een vrije dag maar daar hebben we nog niet veel aan gehad.”

Maes denkt niet dat hij of zijn gezin persoonlijk worden geviseerd door vandalen of andere mensen met slechte bedoelingen. “Als je echt vandalenstreken wil uithalen, dan stamp je met je voet eens tegen een deur, snij je een zetel in stukken of ga je met een sleutel over de carrosserie. Dat is hier gelukkig niet gebeurd”, legt de zaakvoerder van Het Vijverzicht uit.

© foto’s bvdl