Themabeeld.© rr

Bestuurder onder invloed van drugs achter het stuur: “Sterke cannabisgeur in wagen”

Antwerpen -

Via verkeerscamera’s kreeg de politie afgelopen weekend een verdacht voertuig in beeld. Tijdens de controle werd een sterke cannabisgeur vastgesteld in de wagen. De bestuurder testte positief op verdovende middelen, de passagier had drugs op zak waardoor hij zijn voorwaarden schond.

nelo

Het wijkteam Brederode kreeg op zaterdag een verdacht voertuig in de gaten dankzij het ANPR-systeem. “Samen met nog andere ploegen stelden zij zich strategisch op”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Op het kruispunt van de Singel met de Plantin en Moretuslei konden het wijkteam, leden van de mobiele eenheid en het snelleresponsteam de wagen onderscheppen.

“Bij controle van de wagen bleek die niet ingeschreven of verzekerd te zijn. Bovendien stelden onze ploegen een nogal sterke cannabisgeur vast. De bestuurder testte positief op het gebruik van verdovende middelen. Zijn rijbewijs is meteen voor vijftien dagen ingetrokken. De passagier had cannabis op zak”, zegt Bruyns.

De politie nam de wagen in beslag voor verder onderzoek. Ook de drugs zijn in beslag genomen. “Voor de passagier is er nog een extra proces-verbaal opgesteld. Want door opnieuw drugs op zak te hebben, schond hij zijn voorwaarden”, aldus de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners