© rr

Adea’s school stunt met 11.805 euro

Basisschool Stadspark in Lier heeft met haar vlaaienslag en bloembollenverkoop ruim 11.805 euro verzameld voor de zieke leerlinge Adea (4), die in Mexico een zware behandeling ondergaat.

kma

Directeur Stef Donckers van basisschool Stadspark (Atheneum Lier) is zo fier dat hij iedereen wil bedanken die geholpen heeft. De school organiseerde net een vlaaien- en pizzaslag in september toen bekendraakte dat Adea een zeldzame levensbedreigende hersenstamtumor (DIPG) heeft. Dadelijk werd beslist om de opbrengst te besteden aan de peperdure behandeling die Adea in Mexico moet ondergaan. De leerkrachten gingen zelfs met een kraampje op de markt van Lier staan. Er volgde ook nog een bloembollenverkoop.

“Dat onze relatief kleine school 11.805,30 euro heeft verzameld, overtreft onze verwachtingen”, zegt directeur Donckers. Het geld werd al overgeschreven op de rekening van vzw Steentje voor Adea. Dat is nodig, want één behandeling kost duizenden euro’s en niets wordt terugbetaald. Adea startte donderdag met immuun–therapie.

Binnenkort vertrekt een pakket naar Mexico met wat leermateriaal voor Adea en haar broertje Agon. Er zitten ook cadeautjes in, want Adea en Agon verjaren volgende maand. Kurt Massaer, de papa van een kindje die bij DHL werkt, zorgde voor de verzending.