De Zoute Grand Prix lijkt gered, want bijna alle schuldeisers keuren herstelplan goed: “We hebben dag en nacht gewerkt”

De Zoute Grand Prix organiseert in oktober een 15de editie, al waren het bange maanden.© jve

Knokke-Heist -

De Zoute Grand Prix lijkt gered: maandag werd een herstelplan goedgekeurd door bijna alle schuldeisers, waardoor het mondaine auto-evenement kan blijven bestaan. Het bedrijf kampt met een schuldenberg van 4,5 miljoen euro, al zorgt CIM Capital op korte termijn ook nog voor een fikse kapitaalsinjectie. “De opluchting is groot”, aldus Filip Bourgoo.

Junior Verbeeke

LEES OOK. “Overname is nakend”: investeringsfonds wil financiële problemen van Zoute Grand Prix verhelpen

Het water stond een tijdje aan de lippen van het prestigieuze auto-evenement: corona had er destijds flink ingehakt. In 2020 en 2021 kon er geen volwaardige editie georganiseerd worden door de pandemie. En die jaren bleven als een molensteen rond de nek van de organisatie hangen.

“Klaar voor nieuwe start”

In totaal torste de Zoute Grand Prix een schuld van 4,5 miljoen euro, waaronder 1 miljoen euro aan VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen). In februari vroeg het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie aan. Er zou een kapitaalsverhoging gebeuren door bedrijvendokter CIM Capital, maar eerst moest er een herstelplan goedgekeurd worden. En dat gebeurde uiteindelijk maandag voor de rechtbank van Brugge.

LEES OOK. Zoute Grand Prix torst schuldenput van 5 miljoen euro (maar blijft beschermd tot 11 mei)

62 van de 64 resterende schuldeisers gingen akkoord met het plan. “Een hele opluchting na een enorm hectische dag”, vertelt Filip Bourgoo, organisator van de Zoute Grand Prix. “We hebben dag en nacht gewerkt om onze baby te redden. En al onze vrije tijd opgeofferd. Gelukkig met resultaat.” Zonder ongelukken is het bedrijf dus officieel gered. De kapitaalsverhoging kan er snel komen, al mag er dan wel geen beroepsprocedure aangespannen worden voor de rechtbank. “Maar die kans is bijzonder klein”, weet Bourgoo. “Zo goed als alle leveranciers gingen akkoord met ons plan. De Zoute Grand Prix is dus klaar voor een nieuwe start.”

Tiendduizend toeren

Het bedrijf komt onder de vleugels van CIM Capital, dat dus een flinke kapitaalinjectie voorziet. “We zijn hen ontzettend dankbaar voor de steun. Door hen staan we nu sterker dan ooit”, weet Bourgoo. “Het relaas van de feiten is altijd duidelijk geweest: zonder corona waren we nooit in de problemen gekomen. Ja, we hebben bange en stressvolle maanden achter de rug. Dat is niet meer dan logisch. Maar we willen nu vooral vooruit kijken.” (lees verder onder de foto)

Filip Bourgoo (rechts) organiseert het evenement al jaren met zijn broer David (links).© IF

En dat moet, want van 3 tot 6 oktober 2024 staat de 15de editie van de bekende oldtimerrace op de agenda. Knokke-Heist behoudt zo een van zijn grootste en mondaine publiekstrekkers. Elk jaar zakken honderdduizenden autoliefhebbers af naar de kust om honderden dure bolides van dichtbij te zien. “Nu we goed nieuws hebben gekregen, draait onze motor op tiendduizend toeren”, grijnst Filip. “Dit zorgt voor een enorme energieboost. We zitten nog boordevol plannen en projecten voor de Zoute Grand Prix, dus we gaan er een lap opgeven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen