Archieffoto.© Tom Palmaers

Drugscontrole op Lommelse middelbare school: 2 van de 225 gecontroleerde leerlingen heeft drugs bij

Lommel -

Bij een drugscontrole op een middelbare school in Lommel zijn maandag twee leerlingen betrapt die een gebruikershoeveelheid drugs op zak hadden. De nieuwe procureur van het parket van Limburg, Frank Bleyen, was aanwezig bij de controle.

“De bedoeling was om zowel op preventief als op repressief vlak op te treden tegen drugs. Deze actie zou twee dagen duren, maar gezien de aangekondigde onderwijsstaking werd die beperkt tot één dag”, zegt Pieter Strauven van het parket van Limburg.

Met behulp van twee drugshonden werden 225 leerlingen gecontroleerd. Twee leerlingen testten positief. Omwille van het maatschappelijke belang van dergelijke acties was Frank Bleyen, de nieuwe procureur van Limburg, ook daar: “Minderjarigen en jongvolwassenen dienen opgevoed te worden in een veilige omgeving. Ook scholen willen dat hun leerlingen en studenten in een veilige omgeving onderwezen worden. Drugsgebruik in een schoolomgeving kan niet worden getolereerd. Het is ongezond en kost op termijn de maatschappij handenvol geld, het zorgt voor allerlei andere vormen van criminaliteit en het geeft een onveiligheidsgevoel.”

In de toekomst volgen nog meer van dergelijke controles. (mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer