© Archief Shutterstock

Sterrenrestaurant vraagt aanbetaling bij reservering

Sterrenrestaurant Cucina Del Mondo in het Nederlands Limburgse Heerlen gaat gasten die een tafel reserveren voortaan om een aanbetaling vragen. Daarmee moet voorkomen worden dat mensen niet komen opdagen.

De Limburger

Chefkok Servais Tielman maakte zijn beslissing op Facebook bekend. Bij een reservering brengt hij 25 euro per persoon in rekening, die aan het einde van de avond verrekend wordt.

Volgens hem komt het gemiddeld 6 keer per week voor dat een tafel met gemiddeld 3 personen niet komt opdagen. “Als je zó voor je vak gaat, met het beste en de besten werkt, hoe vervelend is het dan wanneer mensen een tafel reserveren, jij rekening houdt met hun komst, “nee” moet zeggen tegen anderen en vervolgens verschijnen ze niet?” schrijft hij in zijn Facebook-bericht.

Tielman spreekt van een ‘pittige beslissing’. “Maar we hopen ook dat u begrip heeft voor onze kant. “No shows” zoals we het noemen, zijn voor ons het verschil tussen winst en verlies. That’s the reason.”

Amsterdam

Het vragen van een aanbetaling is niet nieuw in Nederland . Ook het nieuwe restaurant van Ron Blaauw, Nacarat in Amsterdam, laat mensen aanbetalen. Aanvankelijk moesten gasten daar zelfs het hele menu vooraf betalen, maar dat is volgens horecavakblad Misset recent bijgesteld naar 20 euro. In een nieuw restaurant aan de Herengracht in de hoofdstad kopen gasten vooraf voor 50 euro een ticket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer