donderdag 19 oktober 2017 - Bilzen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

In de studio bij geluidstechnicus Frank Gorissen, Voorzitter Etienne Thijs en dirigent John Vandecaetsbeek. Joge

Sint-Isidorus toont zijn stevigste kant op ‘El Camino’

Amateurharmonie neemt cd op

Bilzen

De Koninklijke Harmonie Sint-Isidorus uit Rijkhoven heeft na 96 jaar een historische zet gedaan. “Omdat we ervan houden om verrassend en vernieuwend uit de hoek te komen, besloten we om een cd op te nemen. Dat is voor een amateurvereniging vrij uitzonderlijk. Ook wie onze concerten niet bezoekt kan nu genieten van onze muziek”, glundert voorzitter Etienne Thijs.

Het waren enkele spannende dagen voor de muzikanten van harmonie Sint-Isidorus uit Rijkhoven. “Al sinds vorig jaar speelden we met het idee om uit te pakken met een innovatief concept. Met het oog op de verjonging binnen onze harmonie, kozen we voor werken met virtuoze passages waarbij het hele orkest te horen is”, stelt voorzitter Etienne Thijs (62).

De opgenomen digitale geluids kreeg de titel ‘El Camino’. “Op het schijfje staan technisch hoogstaande en pittige werken, een doel waar we altijd naar streven. Na grondige repetities hebben we twee dagen vertoefd in de opnamestudio. Voor de 55 muzikanten – een nog vrij jonge groep – was dit een hele ervaring”, aldus de voorzitter. “Uit het eigen programma werd een zestal muziekstukken gekozen die nu werden vastgelegd op de digitale geluidsdrager. We werkten met een uitgebreid opnamearsenaal, waarna we in de studio in Rijkhoven het geheel hebben gemixt”, aldus geluidstechnicus Frank Gorissen (60).

De cd bevat, zoals de titel ‘El Camino’ doet vermoeden, Latijns-Amerikaanse invloeden met boeiende passages en plaats voor enkele fragmenten door de solisten.

“De Spaanse titel die ‘de route’ betekent, geeft meteen ook aan dat er nog meer staat de gebeuren voor de ondernemende amateurharmonie. “Midden december staat een rockconcert op stapel, waarbij de harmonie verbroedert met het muziektrio Domino. Dat wordt ongetwijfeld heel speciaal. En volgend jaar reizen we af naar Ieper, waar we het einde van WO I herdenken met een concert onder de Menenpoort”, vertelt dirigent John Vandecaetsbeek.

De cd die in eigen beheer werd opgenomen kon rekenen op een subsidie van de Stad Bilzen.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws