VIDEO. Het is eens wat anders: 93-jarige ‘Oma Lotti’ maakt eerste twee namen van Duitse EK-selectie bekend

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft de eerste twee namen bekendgemaakt van spelers, die zich alvast op kunnen maken voor het EK in eigen land. Verdedigers Jonathan Tah (Bayern Leverkusen) en Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund) zijn de eerste namen die bekend zijn gemaakt door de 93-jarige oma Lotti. De komende dagen zullen er nog meer namen onthuld worden van spelers die deel gaan uitmaken van de EK-selectie van bondscoach Julian Nagelsmann volgens de Duitse krant Bild.

De Telegraaf

De eerste twee namen werden door een bijzondere persoon onthuld, de 93-jarige oma Lotti. Ze maakte samen met verpleegkundige en influencer Rashid Hamid de namen bekend. De verpleger ging op bezoek bij oma Lotti en gaf haar een EK-shirt met haar naam achterop en een taart met de foto van Tah.

De bondscoach van Duitsland, Nagelsmann, weet al welke spelers hij gaat oproepen voor het EK in eigen land. De komende dagen zullen er meer namen naar buiten worden gebracht door de DFB. Dat zal gedaan worden op bijzondere wijze, namelijk door bekendheden volgens de Duitse krant Bild. Met deze aanpak wil de Duitse voetbalbond fans betrekken bij de onthulling van de selectie van Die Mannschaft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen verrassing

Het was overigens geen verrassing dat Tah en Schlotterbeck deel gaan uitmaken van de Duitse selectie. Beide verdedigers kennen dit jaar een prima jaar. Tah is vaste basiskracht bij Bayer Leverkusen dat onlangs de Bundesliga won, ook staan ze in de finale van de DFB Pokal en Europa League. Schlotterbeck speelt een goed jaar bij Dortmund en speelt nog de finale van de Champions League tegen Real Madrid.

De eerste wedstrijd van Duitsland wordt op 14 juni gespeeld tegen Schotland. De andere landen waar Die Mansschaft het tegen op moet nemen in de poule zijn Hongarije en Zwitserland.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer