Pleidooien gaan van start tijdens proces aanslag Joods Museum

© BELGA

Op het proces over de aanslag op het Joods Museum van België gaan maandagvoormiddag de pleidooien van start. Die zullen twee weken in beslag nemen. Twee mannen, Mehdi Nemmouche en Nacer Bendrer, staan terecht voor de aanslag die op 24 mei 2014 het leven kostte aan vier mensen, het Israelische koppel Miriam en Emanuel Riva en museummedewerkers Dominique Sabrier en Alexandre Strens.

Zo meteen bijt meester Christian Dalne de spits af, de advocaat van de familie van Alexandre Strens. Hij zou zo’n twee uur pleiten. Meester François Koning, advocaat van de familie van Dominique Sabrier zou vervolgens, maandagnamiddag en dinsdagvoormiddag, zo’n zes uur pleiten. Dinsdag komen ook nog de advocaten van de familie Riva aan het woord, gedurende zo’n drie uur, alsook de advocaat van de Chileense artieste Clara Billeke-Villalobos, die een tweetal uur zou pleiten.

Woensdag is het dan de beurt aan de advocaten van het Joods Museum, meesters Adrien Masset en Maxime Nardone. Zij voorzien een pleidooi van een tweetal uur, waarna de advocate van het Coördinatiecomité van Joodse Organisaties in België drie uur zou pleiten en de advocaat van de Association française des Victimes du Terrorisme (AfVT) nog twee uur zou pleiten.

Donderdag komen enkel de advocaten van Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, nog aan het woord.

Vrijdag is er geen zitting, maar op maandag 25 en dinsdag 26 februari nemen federaal procureur Bernard Michel en advocaat-generaal Yves Moreau het woord. Woensdag krijgt de jury opnieuw een rustdag, waarna op donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart de verdediging zal pleiten.

Op maandag 4 maart krijgen alle partijen nogmaals het woord voor hun replieken, waarna de jury op dinsdag 5 maart in beraad zou gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen