© Simon Mouton

Vluchteling uit Genk (21) slaat zus bewusteloos tegen muur

Een 21-jarige Russische vluchteling die in Genk woont kreeg maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van zes maanden en een geldboete van 300 euro omdat hij zijn zus in elkaar sloeg. Hij kon niet verkroppen dat zijn zus het liefdesgeluk vond bij een Syrische man en sloeg haar bewusteloos. Nadien pakte hij ook een vriend van de man aan.

Shauni Deferm

Op 15 februari vorig jaar belandde de zus van de twintiger in het ziekenhuis nadat ze zichzelf had verwond. Door haar prille relatie met een Syrische jongen, liepen de spanningen thuis hoog op. Uit schrik voor haar gezin durfde het ziekenhuis niet te verlaten. Iets wat voor haar broer de druppel was. In haar ziekenhuiskamer nam hij het meisje bij de nek en sloeg haar hoofd tegen de muur waardoor ze enkele minuten buiten bewustzijn was. Tijdens de zitting in oktober verklaarde de man met opgehaalde schouders dat zijn reactie niet abnormaal was. “In ons land mag ik haar tot de orde roepen”, zei hij voor de rechter die hem er nadien op wees dat hij in België respect moest hebben voor mannen en vrouwen, ongeacht geaardheid of afkomst.

Ook na het incident in het ziekenhuis, bleek de twintiger nog niet bedaard. Aan het station van Genk sloeg en stampte hij ook een vriend van de partner van zijn zus. De rechter veroordeelde hem uiteindelijk tot een gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete van 300 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer