Pakken witbrood teruggeroepen omdat er stukken rat in gevonden zijn in Japan.
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Stukken rat gevonden in pakken witbrood in Japan: 104.000 producten teruggeroepen

In Japan haalt een voedselleverancier pakken brood uit de rekken, omdat erĀ stukken rat in zijn gevonden. Volgens Japanse media hadden al 2 mensen een pak gekocht met delen vanĀ het knaagdier erin. De leverancier zegt dat er nog geen meldingen van gezondheidsschade zijn. Alles samen zijn 104.000 producten teruggeroepen.

Het Japans bedrijf Pasco Shikishima Co. heeft 104.000 pakken van zijn witbrood teruggeroepen omdat er delen van een zwarte rat in zijn gevonden. Het bedrijf bevestigt dat in minstens 2 pakketten stukken van het knaagdier aangetroffen zijn.

In een verklaring zegt Pasco dat alle pakken waar delen van de rat in zaten, uit de rekken zijn gehaald. De rest roepen ze terug uit voorzorg. "De productielijn is ook stilgelegd", zeggen ze.

"Tot nu toe zijn er nog geen meldingen geweest van mensen die ziek zijn", laat Pasco weten via de verklaring. "We onderzoeken nog hoe dit is kunnen gebeuren en hoe we het in de toekomst kunnen voorkomen. We verontschuldigen ons voor het ongemak." Het bedrijf voorziet ook een compensatie voor de teruggeroepen productenĀ aanĀ zijn consumenten.

Japan staat gekendĀ voor zijnĀ relatief hoge standaarden voor voedselveiligheid. Desondanks komt dit incident een maand nadat een ander Japans bedrijf zijnĀ cholesterolremmers had teruggeroepenĀ omdat er 5 mensen aan overleden waren. Daarbij belandden ook meer dan 100 mensen het ziekenhuis.Ā In augustus vorig jaar moest nog een ander bedrijf rijstballen uit de rekken halen omdat er kakkerlakken in gevonden waren.

Meest gelezen