Direct naar artikelinhoud
vacature.com

In deze jobs moet u extra opletten voor een bore-out

Mensen in een lagere functie, vaak aan het begin van hun carrière, krijgen gemiddeld iets meer met bore-outs af te rekenen.Beeld Shutterstock

Het fenomeen bestaat al zo lang als er saaie jobs bestaan, maar werd pas in 2007 voor het eerst benoemd door de Zwitserse organisatieadviseurs Philippe Rothlin en Peter Werder. Volgens hen vertoont maar liefst 15% van de kantoormedewerkers verschijnselen van een bore-out. Maar er zijn ook andere jobs die ‘bore-out-gevoelig’ zijn.

Administratief bediende

Uw werk is vaak routinematig en vereist geen al te grote intellectuele inspanning. Zeker indien u iemand bent die nood heeft aan veel prikkels, zit u eigenlijk niet zo goed op uw plaats. Probeer toch om zoveel mogelijk afwisseling te brengen in uw werk door u bijvoorbeeld te verdiepen in het bedrijf of u te specialiseren in een richting die u wat meer boeit. Vraag bijvoorbeeld of u eens een bepaald congres mag bijwonen of help af en toe een collega die echt te veel werk heeft. Of waarom niet met een interne nieuwsbrief starten?

Operator productielijn

Bandwerk in de industrie staat er niet bepaald om bekend superuitdagend te zijn. Hoewel, als het werktempo dat van bovenaf opgelegd wordt moordend is, is het tegenovergestelde waar. Een goed evenwicht zoeken en vinden is hier dus vrij cruciaal. Vindt u het na verloop van tijd écht genoeg geweest? Pols dan eens naar uw doorgroeimogelijkheden en of u geen extra opleiding mag volgen voor een meer uitdagende functie.

Transporteur

Als transporteur is het vooral eenzaam werken: urenlang alleen on the road, met enkel de radio en smartphone ter afleiding. Na verloop van tijd kan het behoorlijk afmattend worden, zoals de meeste transporteurs volmondig zullen beamen. Probeer dan op zoveel mogelijk verschillende manieren toch variatie te brengen in uw bestaan: neem eens een andere route, luister naar podcasts of gesproken boeken in plaats van naar de klassieke radiozenders, maak een praatje met collega’s of klanten.

Ontdek de andere ‘bore-out-gevoelige’ jobs op vacature.com.

Lees ook:

Steeds meer langdurig zieken bij burn-out

Test: Loop jij risico op een bore-out?

Bore-out in Vlaanderen: 5 procent verveelt zich te pletter