Direct naar artikelinhoud
De Slimste Mens

Annemie Struyf: "Seksistische opmerkingen zijn de reden waarom ik niet meer in 'De slimste mens' zit"

Televisiemaakster en journaliste Annemie Struyf.Beeld © VRT

"De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is een basisonrecht", zegt televisiemaakster en journaliste Annemie Struyf in een interview met De Zondag. Ze haalt onder meer haar passage in de populaire VIER-quiz 'De slimste mens' aan.

"Ik ben vele jaren jurylid geweest in 'De slimste mens'. Heel eerlijk: dát seksisme is meteen ook de reden waarom ik niet meer in de jury wil zitten", zegt Struyf. "Ik zeg dat met de glimlach, want ik heb dat al die tijd graag gedaan, maar nu heb ik er geen zin meer in om bijna een uur lang seksistische opmerkingen over mij heen te krijgen. Ik was daar, net zoals vele andere vrouwen, vaak de schietschijf van dat soort grappen. Misschien zou het wel helpen als andere vrouwen ook zouden zeggen: ‘Sorry, ik wil geen schietschijf meer zijn’." 

Misschien zou het wel helpen als andere vrouwen ook zouden zeggen: ‘Sorry, ik wil geen schietschijf meer zijn’
Annemie Struyf

Lees ook: 'De slimste mens': de voorspelbaarste quiz ter wereld

Struyf vervolgt: "Ik kreeg voortdurend opmerkingen over mijn leeftijd of mijn stem. Plots, tijdens een opname, besefte ik: ik lach hier gewoon mee omdat ik anders de seut ben, en niet omdat ik dit leuk vind. Die dag ben ik ermee gestopt."

Lees het volledige interview met Annemie Struyf hier.