Archiefbeeld.© Marc Van Hecke

Wielrennen: kampioenschap van Vlaanderen voor nieuwelingen 

Daan Wilmsen knokt zich naar de derde plaats: “Ik moest van ver komen, maar de anderen zijn sowieso sterker”

Elverdinge -

Daan Wilmsen werd donderdag in derde in het Kampioenschap van Vlaanderen bij de tweedejaars nieuwelingen. Vijfhonderd meter voor de finish zat hij nog dertigste. “Toch noem ik mezelf geen rasspurter.”

Lieven Verheyen

“Dat we zouden spurten om de titel was geen verrassing”, opent Wilmsen. “Gezien de vlakke omloop moest het echt al ontploffen van start tot finish. Zelf stak ik een paar keer het vuur aan de lont, maar nooit kwam er een mooi groepje tot stand. Met een maximale voorsprong van een tiental seconden kom je ook niet ver.”

De Olenaar keek achteraf met goed gevoel terug. “Op vijfhonderd meter van de meet zat ik nog rond de dertigste plaats. In de laatste twee bochten manoeuvreerde ik me naar de vierde positie, en in de laatste rechte lijn wist ik nog een plaatsje op te schuiven. Dat wil echter niet zeggen dat ik mits een betere positie vooraf gewonnen zou hebben. Zowel winnaar Sune De Valck als Mauro Keppens zijn sowieso sterker dan mij. Al weet je natuurlijk nooit, hé.”

Herman Vanspringels Diamond

Zondag krijgt de 15-jarige renner van Team Kempen een nieuwe kans. In Vorselaar staat dan de Herman Vanspringels Diamond op het programma. Een wedstrijd in het kader van de topcompetitie. “Ook daar is de kans op een massaspurt groot. Ik vind mezelf geen rasspurter en mijn gedachten gaan eigenlijk al uit naar de Ronde van Vlaanderen een week later. Daar zal het parcours zeker voldoende schifting maken en hoop ik de goede lijn door te trekken.”

Team Kempen staat bekend als een uitstekend team om de eerste stappen in het wielrennen te zetten. De betere nieuwelingen trekken echter, eens ze junior worden, naar een ander team. Dat is Wilmsen niet zinnens. “Ik krijg hier alle kansen en een mooi programma. Meer kan je als jonge renner niet wensen. Laat me hier dus nog maar groeien. Wat de toekomst brengt, zien we wel”, besluit de student Elektriciteit aan het Geelse St-Jozef.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen