Rein Van Helden en co hadden vooral in het eerste deel van de wedstrijd hun handen vol met Slimani.© Dick Demey

Rein Van Helden

Rein Van Helden geniet van perfect rapport van STVV tegen KV Mechelen: “Dan mag je van ‘zwarte beest’ spreken”

Rein Van Helden liep in de heenwedstrijd tegen Mechelen in de play-offs zijn zware hoofdblessure op, maar daar was niets meer van te merken in de terugmatch.

“Mijn blessure is helemaal verleden tijd. Ik had geen extra revanchegevoelens tegenover Mechelen of Garananga, die me toen tackelde”, knipoogde de centrale verdediger na de vierde overwinning op rij tegen Malinwa. “Als je hen vier keer op rij klopt, mag je spreken in termen van ‘zwarte beest’. We doen er alles aan om die achtste plaats nog te pakken. Het zou zonde zijn om na zo’n schitterend seizoen niet voor het maximale te gaan. We blijven goed op weg.”

Ook Van Helden zag dat de Kanaries er naast Koïta nog een goalgette bij hebben. “Bertaccini is inderdaad enorm trefzeker. Hij is op de rechterflank wel een totaal ander type dan Steuckers. Jarne komt de bal ophalen, terwijl Adriano voor diepgang zorgt. Ik heb hem meermaals kunnen lanceren tussen de linies. Het klikt wel, zeker omdat hij ook een heel positieve gast is die voor elke bal gaat.”

De enige momenten waarop de STVV-defensie moeite had, vielen te noteren in het eerste wedstrijddeel, toen Van Helden en co de handen vol hadden met Slimani. “Klopt. We moesten ons wat aanpassen aan de warmte. Daardoor waren er wat foutjes. Maar aan de rust hebben we de afspraken achterin bijgespijkerd. Slimani heeft zich nadien niet meer kunnen onderscheiden.” (gus)

Aangeboden door onze partners