© Patrick Hattori

Politie Mechelen-Willebroek plukt maar liefst 51 dronkaards uit verkeer

De politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens een weekendcontrole 51 dronken bestuurders uit het verkeer gehaald. Dat zijn er dubbel zoveel dan bij vorige alcoholcontroles.

Leo De Nijn

De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft een bijzonder druk weekend achter de rug. De meest opmerkelijke vaststelling is dat van de 862 bestuurders die in het gekende pijpje moesten blazen, er 51 positief waren. 44 chauffeurs hadden te diep in het glas gekeken, zeven anderen reden onder invloed van drugs toch in het verkeer.

“Gemiddeld wordt er bij alcoholcontroles in onze politiezone Mechelen-Willebroek tussen de 2,5 en 3 procent van de bestuurders betrapt op rijden onder invloed van alcohol of drugs. Nu werd 6 procent van de gecontroleerde chauffeurs betrapt op dronken rijden”, reageert korpschef Yves Bogaerts van de zone Mechelen-Willebroek.

Nationaal geseind

In totaal werden bij de actie dertien rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Een van hen was een bestuurder, die geen rijbewijs had, en een ademtest én bloedproef weigerde af te leggen. De politie kwam er snel achter dat de man tweemaal nationaal geseind stond in verband met een gerechtelijk dossier. Deze bestuurder wacht een effectieve gevangenisstraf van 9 maanden en werd door de politie overgebracht naar de gevangenis in Mechelen.

Ook een bromfietser tegen de lamp. De man reed in Muizen met een opgedreven bromfiets klasse A (25 km per uur) die 60 kilometer per uur haalde. De brommer werd in beslag genomen voor dertig dagen. Een erkend hersteller zal nu alle opfokonderdelen verwijderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER