Lorenzo en Virginia.© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Voor Italianen is fietsen in de Lage Landen niet bepaald een pretje”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Virginia Pareto (29) en Lorenzo Brunetti (29).

Laurens Van Aert

“De komende tien dagen verkennen we de Lage Landen met de fiets. We startten onze trip in Brussel. Van daaruit ging het naar Leuven en nadien richting Antwerpen.” 

“Alvorens we onze tocht verderzetten, gaan we enkele pittoreske plekjes bezoeken in het stadscentrum. De Kathedraal mocht uiteraard niet ontbreken. Straks rijden we verder richting Rotterdam, overmorgen richting Amsterdam. We proberen dat in één trek te doen, al wordt dat allerminst evident.”

“Voor Italianen is het geen sinecure om hier te fietsen. Het weer is abominabel. We zien locals fietsen alsof het niets is, dus proberen we die houding te kopiëren.”

“We trainden geen kilometer. We wonen in Turijn, waar we vaak sporten in de bergen. Aan onze fysieke conditie zal het dus niet liggen. Het gewicht aan de fiets is de grootste moeilijkheid. Nochtans hebben we enkel het hoogst nodige mee.”

“De volgende keer opteren we vermoedelijk toch voor een iets warmere bestemming elders in Europa. Dit is niets voor ons.”

Lorenzo en Virginia.© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen