De gebieden waar “straatdrinken” verboden is, worden uitgebreid op Mallorca en Ibiza.© Shutterstock

Striktere regels op Mallorca en Ibiza om overlast door dronken toeristen te beperken

De Balearen, de Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee waar onder meer Mallorca en Ibiza deel van uitmaken, voeren striktere regels in om overlast door dronken toeristen tegen te gaan.

mtm

Playa de Palma en Magaluf op Mallorca en Sant Antoni op Ibiza zijn de populairste “hotspots” op de Balearen voor toeristen wier verblijf in het teken staat van een feestje bouwen. Die feestjes kunnen echter al eens uit de hand lopen en overlast voor de buurtbewoners veroorzaken en dat zijn de ordediensten intussen meer dan beu. Er komen vanaf zaterdag dan ook striktere regels die overlast in de toekomst zouden moeten beperken.

Zo worden de gebieden waar “straatdrinken” verboden is vergroot en krijgen mensen die toch worden betrapt op het drinken van alcohol buiten de toegestane zones een boete van 500 tot 1.500 euro.

Daarnaast komen er ook strengere regels voor “partyboten”, die voortaan niet meer dichter dan één zeemijl (1,852 kilometer) van de aangewezen gebieden mogen komen. Het ophalen en uitstappen van passagiers blijft ook verboden en uitbaters van partyboten mogen in de drie hierboven genoemde gebieden ook niet adverteren. “Hopelijk leren de mensen hoe ze zich moeten gedragen en zijn de strengere regels binnen drie à vier jaar niet meer nodig”, aldus Luis Pomar van de toeristische raad van de Balearen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer