REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Tiener hackt servers Apple en neust in beveiligde bestanden en klantgegevens: "Hij is gewoon grote fan"

Een middelbare scholier uit Australië is erin geslaagd binnen te dringen in de beveiligde systemen van Apple. Hij deed dat vanuit zijn ouderlijk huis. In een jaar tijd snuffelde hij meerdere keren rond, volgens zijn advocaat omdat hij fan van Apple was. De jongen is aangeklaagd en verscheen vandaag voor een jeugdrechter in Melbourne. 

14 reacties

  • Patrick Coulier

    6 jaar geleden
    De kid brak in op de mainframe van Apple. Naar mijn weten maakt Apple nog altijd geen mainframes hoor. Ondertussen valt iedereen hier binnen alsof de kid een Apple product zou gehackt hebben LOL Apple moet wel iets doen aan de veiligheid van hun eigen network/mainframe dat is duidelijk.
  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    De verkregen bestanden zijn op hun beurt ook versleuteld, dus of je daar veel mee kan doen is nog de vraag. Het betekent gewoon dat veiligheid niet bestaat en nooit zal bestaan. Vroeg of laat hackt iemand zich ook een weg naar de 'secure enclave' van bv. de iPhone en gaat er met je vingerafdrukken en paswoorden vandoor. Er is altijd iemand baas-boven-baas.
  • Jan De Korte

    6 jaar geleden
    Waar zijn die apple aanhangers die beweerden dat dit niet te hacken was? HAHAHAHAHAHA.
  • Tessa vandermout

    6 jaar geleden
    Hoe ? De FBI had Apple toch nodig om in een iPhone te geraken ? Goodbye geloofwaardigheid van beiden. Ze zouden die kerel beter in loondienst nemen.
  • Jan Mulders

    6 jaar geleden
    Apple was toch niet te kraken en op en top beveiligd, als zelfs een tiener het kan... Hierbij is Apple zijn goede naam kwijt.