Vakbonden VRT willen dat CEO Frederik Delaplace uitleg geeft in Vlaams Parlement, directie stelt "externe bruggenbouwer" voor

De vakbonden bij de VRT willen dat CEO Frederik Delaplace persoonlijk uitleg geeft in het Vlaams Parlement na de commotie rond de documentaire over Bart De Pauw. Dat zeggen ze na overleg met de directie. Die stelt een "externe bruggenbouwer" om het vertrouwen binnen de organisatie te herstellen.

CEO Frederik Delaplace moet in eigen persoon uitleg komen geven in het Vlaams Parlement over de commotie die is ontstaan rond het wel, niet en dan weer wel uitzenden van "Het proces dat niemand wou", de documentaire over Bart De Pauw.

Dat zeggen ACV, ACOD en VSOA in een gemeenschappelijk persbericht na overleg met de directie van de VRT waarin ze het hebben over een "diepe vertrouwensbreuk" die is ontstaan tussen de directie en het personeel.

De bonden vragen daarnaast dat de VRT zelf aangeeft open te staan voor extern onderzoek. Zelf stelt de directie een "externe bruggenbouwer" voor. "Die moet het vertrouwen herstellen binnen de organisatie", zegt ze. "Het sociaal overleg is open en constructief verlopen. Directie en vakbonden gaan vanaf morgen samen op zoek naar de juiste persoon hiervoor."

"VRT ging de afgelopen week door een woelige periode en dat heeft een invloed op vele medewerkers. De directie van VRT heeft begrip voor de vele bezorgdheden en ze gaat graag in gesprek met collega’s die dat wensen. Personeelsleden kunnen ook een beroep doen op de vertrouwenspersonen voor een confidentieel gesprek."

Meest gelezen