© hannah

BOEK. Sophie Hannah - Het mysterie van de drie kwarten

Toen de Britse schrijfster Sophie Hannah, die op dat moment al een reeks goed onthaalde psychologische thrillers op haar naam had staan, de uitdaging aanvaardde om – met goedkeuring van de beheerders van de nalatenschap van Agatha Christie – de legendarische speurder Hercule Poirot nieuw leven in te blazen, werd ze op bijzonder gemengde gevoelens onthaald.

gdhulster

Tegenstanders schreeuwden van de daken dat een dergelijk monument met rust moest worden gelaten, voorstanders vonden het een moedige zet, zolang er maar voldoende eerbied en respect voor het origineel aan de dag werd gelegd. Het grote publiek lustte er alvast pap van, want na De nieuwe erfgenaam en De monogram moorden is er nu Het mysterie van de drie kwarten.

Na een lunchafspraak treft Poirot een boze dame voor zijn deur aan. Sylvia Rule vraagt de Belgische speurder waarom hij haar een brief heeft gestuurd waarin hij haar beschuldigt van de moord op Barnabas Pandy, een voor haar totaal onbekende man. Geschokt gaat Poirot naar binnen, waar hij ene John McCrodden aantreft, die hem met eenzelfde verhaal confronteert. De speurder met het eironde hoofd voelt zich belaagd en gaat op onderzoek uit. Wie is deze Barnabas Pandy en is er inderdaad een moord gepleegd? Zoals in de voorgaande boeken wordt ook hier het verhaal grotendeels verteld door Edward Catchpool, rechercheur bij Scotland Yard en Poirots steun en toeverlaat indien vereist. Hannah, zelf een onvoorwaardelijke fan, toont zich opnieuw een adequate opvolgster, die zich het recht voorbehoudt hier en daar eigen accenten te leggen. Goed geconstrueerd, klassiek moordmysterie!

The House of Books, 331p

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER