Luister naar

Dijsselbloem: leraarsalaris kan omhoog

Nieuws
Jeroen Dijsselbloem, demissionair minister van Financiën, denkt dat het conflict over het verhogen van de lerarensalarissen is op te lossen.
Piet H. de Jong Piet H. de Jong
vrijdag 18 augustus 2017 om 19:21

Den Haag

Hij hekelde vrijdag de opgewonden sfeer over dit onderwerp. PvdA en VVD vlogen elkaar erover in de haren. Bij de eerste ministerraad na de vakantie riep Dijsselbloem op bij het opstellen van de begroting voor 2018 de eis van de leraren te verwezenlijken. ‘Meer geld voor de leraren is echt te doen.’

Voor de PvdA is dat een belangrijk punt. De gunstige economische situatie laat een verhoging van het salaris toe. PvdA-leider Lodewijk Asscher schaarde zich voor het zomerreces achter de looneis van de leraren. In het uiterste geval zou de PvdA zelfs uit het kabinet stappen, waarmee het kabinet-Rutte II alsnog uiteen zou vallen. De VVD, met name fractievoorzitter Halbe Zijlstra, stoorde zich aan de de harde opstelling van de coalitiegenoot. In zijn visie is het aan het nieuwe kabinet iets te doen aan de salarissen van leraren.

Voor de NOS-microfoon zei Dijsselbloem vrijdag dat het nog zittende, demissionaire kabinet over de looneis van de leraren gaat praten. ‘We gaan daar gewoon over praten en we gaan het oplossen.’ <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Het lekken van dit conceptstuk komt in een belangrijke week. Volgende week woensdag moeten de informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf met een verslag komen.

Concept-hoofdlijnenakkoord gefotografeerd, de vier partijen willen streng en omvangrijk migratiepakket

Het strengste toelatingsregime voor asiel en het omvangrijkste pakket voor grip op migratie ooit. Op de eerste dag van de finaleweek wordt - al dan niet bewust - meer duidelijk over de inzet van de formerende partijen.

Boeren protesteren in Brussel tegen het landbouwbeleid van de EU. Agrariërs weten dat veel Europarlementariërs naar hen luisteren.

Wat u moet weten over de Europese verkiezingen: 'We kunnen zelf richting geven aan de EU'

Het Europees Parlement roert zich. Met succes neemt de invloed toe op de koers van de EU. ‘Het is cruciaal dat we er een voet tussen de deur krijgen.’

De Europese Unie, betoogt In het Spoor, is de moderne ‘toren van Babel’. ‘Het menselijk streven en de hoogmoed vieren hoogtij in die bijbelse geschiedenis en dat zien wij ook terug in de Europese Unie.'

Deze conservatieve club wil een radicale SGP, maar voelt zich doodgezwegen. Is In het Spoor invloedrijk?

De SGP radicaal in haar standpunten? Welnee, vindt In het Spoor. Terwijl de SGP richting de Europese verkiezingen strijdt voor elke stem, vindt deze stichting dat Europa godloos is en stemmen daarom uit den boze.

Van links naar rechts: Rosanne Hertzberger, Judith Uitermark  en Sandra Palmen.

Gaat Pieter Omtzigt meedoen of niet? Let op de drie NSC-vrouwen die de rechtsstaat bewaken

Gaat NSC meedoen aan een kabinet? Pieter Omtzigts eerdere reden tot argwaan richting de PVV lijkt nog springlevend. Andere partijen voelen dat haarfijn aan, en kijken naar drie NSC-vrouwen die de rechtsstaat bewaken.

PVV en BBB hebben het hardst campagne gevoerd tegen het nieuwe stelsel.

Plan pensioensector voor extra investeringen leidt tot frictie in formatie

De invoering van het nieuwe pensioenstelsel blijft een van de hoofdpijndossiers binnen de formatie. Een bericht in EW, dat PVV en BBB door de knieën zouden zijn gegaan, leidt achter de schermen tot nieuwe fricties.

Een pro-Israël demonstratie in Den Haag in 2021 met onder anderen ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder. Hij is buitenlandwoordvoerder van de partij.

Is de ChristenUnie te eenzijdig over Israël en de Palestijnen? 'Het onderwerp raakt ons zó diep'

De oorlog woedt in alle hevigheid, maar het debat in de CU over Israël en de Palestijnen lijkt verstomd. Terwijl de Kamerfractie een pro-Israëlische koers vaart, stoort een deel van de leden zich aan ‘eenzijdigheid’.