© Dienst Cultuur

© Dienst Cultuur

thumbnail: null
thumbnail: null

Regenboogkoor laat bibpubliek meezingen tijdens Verrekijker

Afgelopen zaterdag 2 december was het de beurt aan het Genkse Regenboogkoor om zichzelf door de ‘Verrekijker’ voor te stellen aan de bezoekers van de Bib in Genk. Zo waren ze de vijfde Genkse vereniging die meewerkte aan het nieuwe project.

Dienst Cultuur

Het Regenboogkoor is een koor van mensen van overal ter wereld die in Genk hun nieuwe thuis hebben gevonden. Alle Genkenaren die, ongeacht hun moedertaal, graag zingen en muziek maken zijn er welkom. Eerst smeerden de koorleden hun kelen en repeteerden ze nog wat in een aparte vergaderzaal. Maar om klokslag 11 uur trok het koor de drukbevolkte bib in. Daar positioneerden ze zich op de trappen van de jeugdafdeling en gaf de dirigente Greet Wielemans een korte uitleg aan de bibbezoekers over het ontstaan van het Regenboogkoor. Dat was meteen de start van een swingend, harmonieus optreden dat galmde doorheen het atrium in de Bib. "Het succes van Verrekijker doet ons enorm deugd", zegt schepen van Cultuur Anniek Nagels fier. "Er is nu al een wachtlijst aangelegd voor volgend seizoen!" In de maand december komen er maar liefst drie verenigingen aan bod. Na het Regenboogkoor zullen ‘de Limburgse Wolven’ volgen op zaterdag 16 december 2017 en we sluiten het jaar al dansend af met ‘Balletschool Véronique Lenaers’ op zaterdag 30 december! Telkens tussen 13 en 16 uur.

Meer info:www.genk.be/verrekijkerStad Genk - Dienst Cultuur: 089/65.38.12; cultuur@genk.be *foto's met dank aan Walter De Cock

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer