© EPA-EFE

Ryanair schrapt 50 vluchten van en naar België door staking eind juli

Luchtvaartmaatschappij Ryanair schrapt omwille van de staking van het cabinepersoneel op 25 en 26 juli tot 300 van de 2.400 dagelijkse vluchten. Het gaat onder andere om maximum 50 van de ruim 160 dagelijkse vluchten van en naar België, goed voor 31 procent.

Volgens de lowcostmaatschappij zullen tot 50.000 van de 430.000 passagiers door de staking worden getroffen. Ryanair verwittigde de reizigers naar eigen zeggen sinds woensdagmorgen via e-mail en tekstberichten.

In Spanje worden tot 200 van de ruim 830 dagelijkse vluchten geschrapt (24 pct) en in Portugal maximum 50 van de 180 vluchten (27 pct).

De maatschappij zegt dat alle getroffen klanten het voorstel kregen om hun vlucht om te boeken. De reizigers kunnen ook opteren voor een volledige terugbetaling. Wie geen bericht ontving van Ryanair mag ervan uitgaan dat zijn of haar vlucht zoals gepland zal doorgaan, luidt het.

“Deze stakingen zijn volledig onterecht en bereiken niets anders dan de verstoring van gezinsvakanties. Ze bieden enkel voordeel aan concurrerende luchtvaartmaatschappijen in België, Portugal en Spanje”, reageert Ryanair-woordvoerder Kenny Jacobs.

De stewardessen en stewards eisen dat Ryanair de nationale wetgeving in de contracten van de werknemers toepast, onderhandelingen opstart met vakbonden, en dezelfde voorwaarden aanbiedt aan al het cabinepersoneel, zowel bij Ryanair zelf als bij de onderaannemers waarmee het werkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER