Luc Van Houtven en Lili Stevens met de regenboogvlag.© Gemeente Duffel

Duffel kleurt paars op Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie: “Iedereen mag zichzelf zijn”

Duffel -

Vrijdag 17 mei is het Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie, ook wel gekend als PAARS-dag. Op deze dag staat de boodschap dat iedereen zichzelf mag zijn centraal.

Vandaag is het de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie (IDAHOT). Die dag is bewust gekozen, want op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Duffel toont zich solidair en hangt daarom tussen 17 en 31 mei de regenboogvlag uit aan het gemeentehuis. Daarnaast zullen verschillende Duffelse scholen van het lager- en secundair onderwijs aan de slag gaan met het thema.

Lagere en secundaire scholen werden gevraagd om op 17 mei met zoveel mogelijk leerlingen, leerkrachten en personeel de kleur paars te dragen. Deze kleur komt uit de regenboogvlag en symboliseert kracht en moed die je nodig hebt om op te komen voor jezelf en te zijn wie je bent. “Daarnaast gaan enkele scholen aan de slag met een PAARS-campagnepakket met les- en sensibiliseringsmateriaal ontvangen via Wel Jong vzw, bekostigd door de gemeente”, vertelt schepen van Onderwijs Lili Stevens (CD&V). 

Ook sociale media van gemeente Duffel kleurt voor één dag volledig paars. “We doen graag een oproep aan iedereen om zich in het paars te kleden of paarse accenten zichtbaar uit te hangen om zo mee de boodschap in de kijker te zetten dat iedereen zichzelf mag zijn in Duffel”, aldus schepen Luc Van Houtven (CD&V). (HB)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners