De tweede halve finale van het Songfestival lokte 973.860 kijkers naar de VRT.© EPA-EFE

Eurovisiesongfestival lokt 973.860 kijkers naar VRT1

Omstreden of niet, het Eurovisiesongfestival blijft de huiskamers domineren. Gisteren lokte de tweede halve finale 973.860 kijkers naar de VRT.

Een markant verschil met de cijfers op La Une, waar de deelnames van onder andere onze eigen Mustii en Europapa-sensatie Joost Klein een magere 343.069 mensen konden bekoren. En hoewel het geen faire vergelijking is, was de Eurosong-hype in Nederland helemaal niet meer te stoppen. 2.984.000 kijkers volgden daar de tweede halve finale.

LEES OOK. DE INSIDER. Wat als Israël dit Songfestival wint? “Het Israëlische nummer is catchy maar als het wint zal dat niet de reden zijn”

Op het moment dat Joost op het podium verscheen, klom dat op naar 4.181.000 kijkers. Het valt af te wachten hoeveel volk zich zaterdag voor de televisie gaat nestelen, want de sfeer wordt almaar grimmiger. Donderdagavond schoot de uitzending op de VRT al uit de startblokken met een pancarte: een #Ceasefire-boodschap vanuit de vakbonden.

Dat viel niet in goede aarde bij de ambassadrice van Israël in België. Net als veel andere ambassades in Europa uitte ze haar ongenoegen over de actie en riep ze op om voor Eden Golan, de kandidate uit Israël, te stemmen. En wat Joost Klein betreft: die kwam tijdens de repetitie voor zaterdag niet opdagen. Ook ontvolgde hij vanmiddag Eurovision op sociale media en verwijderde hij al zijn Stories over het festival. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

LEES OOK. Wat heeft Nederland dat België niet had? “In het liedje van Joost gebeurt er vanaf het eerste moment iets. Dat is toch minder bij Mustii”

(dewo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER