De Ferrari-fabriek in het Noord-Italliaanse Maranello .
Volledig scherm
De Ferrari-fabriek in het Noord-Italliaanse Maranello . © Ferrari

Zoveel winst maken automerken iedere seconde van de dag

Wat de belangrijkste merken verdienen per auto was al eerder bekendgemaakt. Maar nu is ook uitgerekend hoeveel winst de fabrikanten per seconde overhouden. 

2 reacties

  • Mike Vanderkerken

    6 jaar geleden
    De knobbel kan gelijk hebben, sommige bedrijven zijn onderdeel van een groter geheel en zijn ronduit verlieslatend, maar zorgen voor prestige. Bugatti verkoopt ook met verlies, maar het is wel het rijdende labo van de VW groep.
  • Filiep Lapeire

    6 jaar geleden
    Bentley aan iedere auto €17.000 verlies? Welke wiskundige knobbel heeft dat uitgerekend? Dergelijke bedrijven gaan toch failliet!
  1. Een Tesla of Porsche Taycan tweedehands kopen? Onze mobiliteitsexpert vertelt waar je op moet letten wanneer je een occasie EV overweegt
    PREMIUM

    Een Tesla of Porsche Taycan tweede­hands kopen? Onze mobili­teits­ex­pert vertelt waar je op moet letten wanneer je een occasie EV overweegt

    Meer Belgen kopen een tweedehandse elektrische auto, blijkt uit kwartaalcijfers van vakfederatie Traxio. Op één jaar tijd steeg het aandeel van elektrische wagens op de occasiemarkt van 1,7 naar 2,8 procent. In absolute cijfers ging het bijna om een verdubbeling: 5.090 auto’s tijdens de eerste drie maanden van dit jaar tegenover 2.708 vorig jaar. Welke modellen zijn populair en waar moet je extra op letten als je zelf een occasie-EV koopt? HLN-mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit: “Eén zaak is van levensbelang”.
  2. “Meer dan genoeg bereik voor woon-werkverkeer”: MediaMarkt verkoopt e-step die 70 km/u haalt, maar mag dat wel?
    PREMIUM
    31

    “Meer dan genoeg bereik voor woon-werkver­keer”: MediaMarkt verkoopt e-step die 70 km/u haalt, maar mag dat wel?

    “Je haalt snelheden tot maar liefst 70 km/u op de openbare weg.” Een advertentie van MediaMarkt voor een elektrische step doet wenkbrauwen fronsen. Met zo’n exemplaar lijkt je woon-werkrit misschien een fluitje van een cent, maar verantwoord lijkt die snelheid niet meteen op twee kleine wieltjes. Is zo’n racemonster wel toegelaten op de weg, zoals elektroketen MediaMarkt beweert? Mag dat zomaar verkocht? En wat riskeer je als je in overtreding bent met zo’n supersnelle step?