© Pro Shots/Sipa USA

Voor één keer met goeie reden: Nederlandse voetbalfans gooien massaal bekers op veld zodat wedstrijd gestaakt wordt

De wedstrijd tussen De Graafschap en ADO Den Haag - in de strijd om promotie naar de Nederlandse Eredivisie - werd dinsdagavond in de tweede helft stilgelegd bij 1-1. De reden: een van de supporters van de harde kern van de thuisploeg was onwel geworden en had medische hulp nodig.

Wilber Hack, Vincent Van Genechten

Na een paar minuten keerde de clubarts van De Graafschap terug op de bank. Scheidsrechter Marc Nagtegaal wilde na overleg met de veiligheidscoördinator het duel hervatten, maar de fans in het vak voorkwamen dat door massaal bekers op het veld te gooien. Daarop dirigeerde de arbiter beide elftallen naar de kleedkamer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Pro Shots/Sipa USA

© Pro Shots/Sipa USA

Aanvoerder Jeffry Fortes van De Graafschap bleef voortdurend in gesprek met de fans op de Spinnekop. ‘Je probeert in eerste instantie je team rustig te houden”, aldus Fortes. ‘De scheidsrechter kreeg te horen dat de supporter weer bij kennis was en besloot verder te spelen. De fans waren het er niet meer eens dat hij weer floot om te beginnen en wilden pas doorgaan als de onwel geworden supporter van de tribune was. Dan zie je dat voetbal gewoon maar een bijzaak is. Ik probeerde de supporters uit te leggen dat de scheidsrechter het niet verkeerd bedoelde. Als ze dan de hele wedstrijd tegen hem gaat fluiten, dat hebben we niet nodig. Al met al is het gelukkig opgelost. Ik hoop dat het goed gaat met de supporter. Dat zijn wel belangrijkere zaken dan voetbal. Uiteindelijk is dat het allerbelangrijkste gezondheid, ik vind gewoon dat de mensheid te allen tijde voor gaat.”

De wedstrijd werd uiteindelijk hervat nadat De Graafschap meldde dat “de supporter die onwel werd inmiddels aanspreekbaar is en nu wordt onderzocht.”

ADO presteerde beter in het resterende halfuur en won met 2-3 op De Vijverberg. De Graafschap kreeg in het slot nog een discutabele penalty na hands in de zestien. “Een schande”, aldus ADO.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal