De politie weet nog niet waarom de vechtpartij in Schaarbeek uitbrak
Foto: Dieter Nijs

3 gewonden bij grote vechtpartij in Schaarbeek, politie onderzoekt aanleiding

In Schaarbeek zijn woensdagavond 3 gewonden gevallen bij een grote vechtpartij. Een 15-tal mensen ging er op de vuist. De aanleiding en de omstandigheden van de vechtpartij zijn nog onduidelijk.

De vechtpartij speelde zich af in de buurt van de Marbotinstraat, de Haachtsesteenweg en de Schaarbeekse Haardstraat. Er raakten 3 mensen gewond. De politie weet nog niet wat de aanleiding was voor de vechtpartij, maar er zou geen link zijn met de recente spanningen tussen de Koerdische en Turkse gemeenschap.

"Onze ploegen werden rond 20.30u opgeroepen voor een grote vechtpartij", zegt politiewoordvoerder Audrey Dereymaeker. "Ter plaatse bleek het om een vechtpartij te gaan waarbij een 15-tal personen betrokken waren. 3 personen raakten gewond, van wie 1 aan het hoofd, maar niemand is in levensgevaar."

De 3 slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek gestart naar de aanleiding en omstandigheden van de vechtpartij en zal verschillende getuigen verhoren. Ook de beelden van bewakingscamera's in de omgeving worden geanalyseerd.

Meest gelezen