Heineken sluit Nigeriaanse brouwerijen tijdelijk om valutaverlies

Nieuws
Heineken heeft twee van zijn negen brouwerijen in Nigeria tijdelijk gesloten om valutaverliezen door de sterke waardedaling van de Nigeriaanse munt. Met de maatregel wil Nigerian Breweries, bedrijfsonderdeel van de Nederlandse bierbrouwer, de kosten omlaagbrengen en weer winstgevend worden.
anp
donderdag 18 april 2024 om 07:56
Afbeelding
beeld anp

De Nigeriaanse tak ervaart de ergste neergang ooit in Afrika’s dichtstbevolkte natie, waarschuwde het bedrijf eerder dit jaar. De brouwerij leed vorig jaar een verlies van omgerekend 93 miljoen euro. De verkoop van bier in Nigeria staat al tijden onder druk door de armoede in het land.

In het West-Afrikaanse land leeft zo’n 40 procent van de bevolking in extreme armoede.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bitcoin onder 60.000 dollar na slechtste maand sinds 2022

De waarde van de bitcoin is woensdag verder gezakt tot onder de 60.000 dollar. De bekendste en grootste cryptomunt ter wereld kende in april al de slechtste maand sinds de ineenstorting van cryptobeurs FTX in november 2022.

Afbeelding

Nieuw videoplatform van Amazon moet alternatief worden voor TikTok

Streamingdienst Twitch van Amazon heeft een nieuw videoplatform onder de naam Discovery Feed gelanceerd. Discovery Feed moet uitgroeien tot een alternatief voor TikTok, dat verboden dreigt te worden in de VS.

Afbeelding

Amsterdamse beurs gesloten op Dag van de Arbeid, Londen wel open

De Amsterdamse beurs blijft woensdag dicht op de Dag van de Arbeid. Ook de andere markten van beursuitbater Euronext, waaronder die in Parijs en Brussel, zijn dicht. In Frankfurt hebben beleggers eveneens een vrije dag. In Londen en New York wordt op 1 mei wel gehandeld.

Afbeelding

Starters vragen vaker hypotheek aan, hoogste aantal in vijf jaar

Het aantal starters dat in april een hypotheek heeft aangevraagd is in vijf jaar niet zo hoog geweest, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Zo'n 14.500 starters vroegen vorige maand een hypotheek aan, in april vorig jaar deden nog geen 12.000 starters dit.

Afbeelding

Verkopen Starbucks omlaag door zuinigheid bij consumenten

Starbucks heeft zijn verkopen in de eerste maanden van dit jaar zien terugvallen. Kortingen en nieuwe koffie-varianten in diverse markten bleken niet genoeg om prijsbewuste consumenten te verleiden meer koffies en andere producten te bestellen.

Afbeelding

Nederlandse industrie veert snel op dankzij toename nieuwe orders

De Nederlandse industrie herstelt zich snel. Volgens de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) namen in april zowel de productie, het aantal nieuwe orders als de werkgelegenheid toe.