Belgische handelaars doen gouden zaken op “Black Friday”

“Black Friday”, de in de Verenigde Staten populaire shoppingdag daags na Thanksgiving, lijkt ook bij ons aan te slaan. Betalingsverwerker Worldline had om 17.30 uur 5,6 miljoen elektronische betaaltransacties verwerkt, 10 procent meer dan vorige vrijdag en 19 procent meer dan op “Black Friday” vorig jaar. Uit een rondvraag van Comeos, de federatie voor handel en diensten, blijkt dat vandaag alle verkooprecords zijn gesneuveld.

adm

Black Friday, voor vele Amerikanen een vrije dag na Thanksgiving, wordt er beschouwd als de officieuze start van het seizoen van de kerstaankopen.

VIDEO. Black Friday: overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar zo ziet de stormloop in Europa eruit

Ook in ons land springen steeds meer handelaars op de kar met allerlei kortingen. En dat lijkt aan te slaan, volgens de gegevens van marktleider Worldline. Vooral de e-commerce speelt een belangrijke rol: om 17.30 uur had Worldline al meer e-commercetransacties verwerkt dan vorige vrijdag tot middernacht.

Uit een rondvraag blijkt dat alle verkooprecords “verpulverd zijn”, zegt handelsfederatie Comeos. Belangrijker dan de solden, heet dat. “De voorlopige resultaten overtreffen al onze verwachtingen. Het toont ook aan dat het concept veel ruimer is dan de traditionele solden die vooral een verhaal van de fashion zijn. Nu is het een unieke actie maar dan wel in alle mogelijke sectoren”, aldus CEO Dominique Michel.

Handelsfederatie Comeos verwachtte eerder dat “Black Friday” de belangrijkste verkoopdag van het jaar zal zijn voor de onlineverkoop in België. Vorig jaar waren dat nog 2 en 3 juli, bij de start van de zomersolden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen