© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Eindejaarsperiode ingezet met betoverende sfeerverlichting

In de Mechelse binnenstad is vrijdagavond naar jaarlijkse traditie de sfeerverlichting aangestoken. Daarmee is de eindejaarsperiode ingezet. Onder andere met een schaatsboot en (vurig) spektakel belooft die heel wat nieuwigheden.

Sven Van Haezendonck

Door de allereerste Black Friday, met extra animatie en kortingen voor shoppers, was het vanavond gezellig druk in de winkelstraten en de rest van het centrum. De komende weken zijn er overigens nog vier koopzondagen: op 17, op 24 en op 31 december, maar ook nog eens op 7 januari voor de solden.

Naast beproefde recepten zoals Café Ambiance op de Vismarkt, Mirage Winterbar en de kerstmarkt, die twee weekends loopt, programmeert mmMechelen Feest ook nieuwe evenementen. Het opvallendst is de Schaatsboot, een drijvende schaatspiste op de Dijle die op vrijdag 8 december opent.

Ook nieuw is ‘Mechelen in Vuur en Vlam’, op zaterdag 23 december. De sensatie die dag is een spectaculaire vuur- en luchtvoorstelling met pyro-effecten op de Grote Markt. De voorstelling Pedaleando Hacia El Cielo is er eentje van het internationaal gerenommeerde gezelschap Theater Tol.

Lees hier alles over de Mechelse winter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER