Een drugshond van de federale politie werd onder meer in het station van Mechelen ingezet.© Sven Van Haezendonck

Politie houdt actie tegen fietsdiefstallen: “Fietsendief opgepakt en meer dan 30 mensen betrapt met drugs op zak”

Mechelen/Bornem/Puurs-Sint-Amands/Willebroek -

Politiezone Rivierenland heeft vorige week deelgenomen aan de nationale actieweek tegen fietsdiefstallen. Tijdens de actie kon een fietsendief worden gevat, maar liepen ook meer dan dertig mensen tegen de lamp in het bezit van drugs en verboden wapens.

Theo Derkinderen

De verschillende acties vonden plaats over het hele grondgebied van politiezone Rivierenland, dus zowel in Mechelen, Willebroek, Puurs-Sint-Amands en Bornem. “De focus lag op het voorkomen van fietsdiefstallen, alsook op het vatten van verdachten van fietsdiefstallen. Maar we hielden onze ogen ook open voor andere inbreuken”, licht Elke Wauters van politiezone Rivierenland toe.

Aan de acties namen politiemensen in uniform en in burger deel. Ook drugshonden van de federale politie werden ingezet, net als medewerkers van de dienst Vreemdelingenzaken.

“We hebben 31 processen-verbaal opgesteld voor het bezit van drugs. Het ging steeds om het bezit van cannabis. Drie mensen hadden ook verboden wapens op zak. Het ging om messen en pepperspray. Twee mensen werden meegenomen naar het commissariaat omdat ze nog geseind stonden in een gerechtelijk dossier en acht personen verbleven illegaal in ons land en zijn ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken. Een man werd dan weer betrapt op wildplassen en werd eveneens geverbaliseerd.”

Dief gevat

Tijdens de actie in Mechelen liep ook een fietsendief tegen de lamp. “Een dertigjarige man reed rond op een gestolen fiets. Hij bleek ook in het bezit te zijn van een slijpschijf, kniptang en koevoet”, aldus nog Wauters. “Uit het verdere onderzoek bleek dat de man ook in aanmerking kwam voor nog vijf andere fietsdiefstallen. Hij is voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besliste om hem aan te houden.”

Ook vier Spanjaarden liepen tegen de lamp na een winkeldiefstal in een handelszaak in de Bruul in Mechelen. “Het ging om twee mannen en twee vrouwen. Ze waren in het bezit van gestolen goederen zoals cosmetica en zonnebrillen. Goed voor een waarde van meer dan 1.000 euro.”

De vier werden later door de onderzoeksrechter aangehouden en in de gevangenis opgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen