Hoogstraten en Heist speelden een potige, maar aangename wedstrijd waarin SK won met 2-3.© koen fasseur

Voetbal 1ste nationale: Hoogstraten - SK Heist 2-3

Invaller El Attabi loodst Heist met heerlijke knal in extremis voorbij Hoogstraten: “Het was alles of niks”

Na zes matchen zonder overwinning mocht Heist zaterdagavond in en tegen Hoogstraten eindelijk nog eens proeven van de zege. De pas ingevallen Faissal El Attabi knalde in blessuretijd de bijzonder fraaie winninggoal tegen de netten.

Kristof Gabriels

El Attabi zag vanaf de bank hoe Heist de eerste helft domineerde. “We begonnen goed aan de partij met na twintig minuten niet alleen de verdiende openingstreffer van Colman”, vertelt de 22-jarige flankspeler na afloop. “Na die 0-1 hadden we de match ook onder controle. Al verloren we die grip op de partij wel na rust. Wij liepen het plots een beetje hangen, waardoor een veel scherper Hoogstraten het commando overnam.”

“Heel zuur”

Heist leek zo af te stevenen op een nieuwe nederlaag. “Toen ik vijf minuten voor tijd inviel stond het nog 2-1 voor Hoogstraten, maar dankzij onze schitterende teamgeest hebben we de scheve situatie toch nog kunnen rechtzetten. Bovendien mocht mijn winninggoal best gezien worden, want toen ik een klein gaatje zag, was het echt alles of niks.”

In het Hoogstraatse kamp zagen ze het met lede ogen aan. “Dit is echt heel zuur”, baalt coach Frank Belmans. “Zeker als je ons na de koffie zag spelen, want op basis van die tweede helft verdienden we absoluut niet te verliezen. Dat maakt het nog eens zo pijnlijk. Anderzijds was ons eerste halfuur niet goed. Het was niet alleen zoeken door de afwezigheid van de geblesseerde Mbaye. We waren ook verrast door de veldbezetting van Heist. Daarom hebben we tijdens de rust wat bijgestuurd, maar die ommekeer kostte duidelijk krachten en die kwamen we op het einde misschien wel tekort.”

Eén op zes

De Rooikens blijven zo achter met een teleurstellende één op zes. “Het zit de laatste matchen duidelijk niet mee. Zo lieten we vorige week tegen Thes (2-2-gelijkspel, red.) in blessuretijd de winninggoal liggen en krijgen we nu in diezelfde blessuretijd het deksel op de neus. Hopelijk kennen we volgende week op de slotspeeldag tegen Young Reds Antwerp wat meer geluk zodat we nog minstens een puntje kunnen pakken om zo’n een fantastisch seizoen te kunnen bekronen met 50 punten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen