Direct naar artikelinhoud

Amerikaanse Senator John McCain opnieuw in het ziekenhuis opgenomen

FILE PHOTO: Sen. John McCain (R-AZ) speaks at a press conference about the National Defense Authorization Act in Washington, U.S., October 25, 2017. REUTERS/Aaron P. Bernstein/File PhotoBeeld REUTERS

De Amerikaanse Senator John McCain is opnieuw in het ziekenhuis opgenomen wegens bijwerkingen naar aanleiding van zijn kankerbehandeling. De 81-jarige Republikein werd afgelopen zomer gediagnosticeerd met een hersentumor. Zijn kantoor laat weten dat hij zo snel mogelijk weer aan het werk gaat.

McCain is opgenomen in het Walter Reed Medical Center met klachten over de bijwerkingen die door zijn kankerbehandeling optreden, klinkt het in een verklaring.

Volgende week stemt de Amerikaanse Senaat over een belangrijk wetsvoorstel dat het belastingsysteem moet hervormen. Op dit moment hebben de Republikeinen een krappe meerderheid van 52 zetels (tegenover 48 zitjes voor de Democraten). Wanneer de nieuwe Senator Doug Jones, die gisteren in de staat Alabama verkozen werd ten koste van de Republikein Roy Moore, wordt die verhouding 51-49, waardoor de Republikeinen hun toch al zo krappe meerderheid dreigen te verliezen.

"Uitrusten"

De Texaanse Senator John Cornyn verwacht McCain volgende week terug in de Senaat, op tijd voor de stemming. “Hij is nu gewoon zijn energie aan het opsparen en aan het uitrusten voor de grote stemming volgende week”, zegt hij. McCain miste deze week ook al stemmingen.

Het nieuws over McCains hospitalisatie kwam op dezelfde dag dat zijn dochter Meghan in het programma ‘The View’ publiekelijk uithuilde bij de Democratische ex-vicepresident Joe Biden, wiens zoon Beau hetzelfde type kanker heeft gehad als haar vader. Beau Biden is inmiddels overleden, maar zijn vader hield Meghan McCain voor om altijd hoop te houden. "Als er iemand hier doorheen kan komen, is het jouw vader wel."

Twitter bericht wordt geladen...